Hoppa till sidans innehåll

KLART: "Gubben" förlänger - "Vi ska till elitseriekval"

23 FEB 2021 15:00
Katrineholm Bandy inleder silly season på bästa vis under tisdagen då det nu står klart att huvudtränare Roger "Gubben" Carlsson har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben. Hans totalt sjunde och åttonde säsong i klubben.
  • Skapad: 23 FEB 2021 15:00

När den tidigare landslagsförsvararen Roger "Gubben" Carlsson tog över jobbet som huvudtränare för Katrineholm Bandys A-lag 2018 så var det starten på hans andra sejour i klubben. Den första blev treårig och kretsade mycket kring avancemanget till Elitserien 2009. Den här sejourens första tre år har inte bjudit på den typen av framgångar, men när det nu står klart att 56-åringen har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med KB så är målsättningen klar.

– Vi har sagt att vi har som målsättning att ta klivet för att spela ett elitseriekval nästa säsong och en av de, på förhand, viktigaste pusselbitarna i det arbetet har vi ansett vara att få behålla "Gubben" och hans ledarskap. Vi mår bra av kontinuitet i allmänhet, men i sak så mår vi även bra av hans tydlighet och kravställan. Den här säsongen har inte blivit vad vi hoppades, men det säger en hel del om "Gubben" att vi trots det väljer att spänna bågen nu. Vi tror på honom och vi ska till elitseriekval nästa säsong, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Carlsson själv menar att det faktum att innevarande säsong inte har gått enligt plan faktiskt var en av de saker som fick honom att bestämma sig för att stanna kvar i klubben.

– Den här säsongen har varit speciell, med covid och sådana saker, men jag känner att hallen här ger mycket energi. Vi får göra det vi vill på träningarna plus att jag känner att jag har gjort vissa misstag den här säsongen som jag skulle vilja rätta till, säger "Gubben" och ger sedan sin syn på målsättningen om elitseriekval.

– Det kommer framförallt att ställa krav på mig och jag kommer att behöva vara ännu mer tydlig. Vi kommer behöva vara ännu mer noggranna, mer konsekventa i det vi håller på med och ha lite hårdare kontroll på saker och ting. Det finns saker där man har tagit genvägar och det visar sig i tabellen, så om vi ska vara med i ett kval så lär vi lyfta saker och ting.

Men du ser att potentialen finns i den här gruppen?

– Ja, det gör den. Vi behöver väl få in en eller två nya, men det finns en potential att vara med där uppe. Nu är vi en bit därifrån, men tidigare har vi haft möjligheten utan att klara av att ta den. Det är de sista procenten som har fattats oss och ett sätt att nå dit kan vara att sätta ett sådant här mål.

Innan arbetet inför nästa säsong får 100 procent av fokuset så ska dock "Gubben" och hans mannar se till att avsluta innevarande säsong på ett så bra sätt som möjligt. Under torsdagen spelas lagets nästa match då den uppskjutna bortamatchen mot Kalix Bandy spelas redan 14.00 innan man sedan avslutar säsongen hemma mot IFK Rättvik klockan 16.00 på lördag.

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Gubben Jonas
Roger "Gubben" Carlsson (t.h) har enats med sportchef Jonas Åkerström (t.v) om ett nytt tvåårskontrakt.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link