Hoppa till sidans innehåll

Klart: Katrineholm Bandy värvar Alexander Strand

03 APR 2020 12:57
Katrineholm Bandy har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2020/21. Detta i form av 24-årige Alexander Strand, som närmast kommer från Örebro SK.
  • Skapad: 03 APR 2020 12:57

Efter sex säsonger i Bandyallsvenskan med Örebro SK står det nu klart att Mölndalsprodukten Alexander Strand flyttar österut och ansluter till Katrineholm Bandy. Den skridskostarke 24-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger med sörmlänningarna och själv ser han flytten som en chans att ge karriären välbehövlig ny energi.

– Jag kände att jag, efter sex år i Örebro, behövde testa någonting nytt. Jag har fått egentligen hela min utveckling som bandyspelare i Örebro under de här åren och kände direkt vilken skillnad det är på juniorbandyn och seniorbandyn. Jag har växt varje år sedan dess, men har kanske stannat av lite nu på slutet och behöver testa någonting nytt helt enkelt, säger Strand.

Alexander har Mölndal Bandy som moderklubb och är även välskolad efter tre år på bandygymnasiet i Nässjö. Under de senaste fyra säsongerna har han svarat för 64 poäng (31+33) på 92 allsvenska matcherna för ÖSK, men hoppas nu kunna ta ytterligare kliv i den offensiva produktionen.

– Jag spelar framförallt med mycket fart. Jag är väldigt duktig på skridskorna och är spelskicklig, så jag hoppas kunna servera forwards här med lite fina passningar, säger 24-åringen.

Intrycken han fått av sin nya klubb har hittills inte varit allt för många, men efter att ha mött laget ett otal gånger och efter att ha pratat mycket med den nygamle lagkompisen Jimmy Jeschinsky så finns det ändå en hyfsat tydlig bild av vad som väntar.

– Jag har snackat lite med Jimmy och det verkar vara ett fantastiskt skönt gäng framförallt. Verkligen bra bandyspelare allihopa som verkligen presterade förra säsongen och det ska bli riktigt kul att få vara med och bygga vidare på.

– Jag ska försöka ge det här en riktigt ärlig chans och verkligen försöka ta en plats i laget och bidra så mycket det går. 

Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström, är nöjd med sitt första förvärv för säsongen och menar att klubben kan ha lyckats lägga vantarna på en av hela Bandyallsvenskans mest underskattade spelare.

– Det känns jätteroligt att Alexander har valt att komma till oss. Jag personligen tycker att han är en väldigt underskattad spelare. Det finns betydligt mycket mer bandy i honom än vad han har fått ut på sistone och vi hoppas kunna bidra till att han får ut det, säger Åkerström och fortsätter:

– Han kommer framförallt att bidra med fart, men sedan hoppas vi ju även att han kan göra mål och assistera våra forwards.

Värvningen av Alexander Strand är också ett litet kvitto på att föreningen har blivit en betydligt mer attraktiv destination för duktiga bandyspelare i och med bygget av den nya ishallen på Backavallen.

– Ja, annars hade jag inte kommit faktiskt. Det kan jag säga rakt ut. Det finns inte en chans. Jag har spelat åtta år i hall nu och det finns inte på världskartan att börja spela utomhus igen, säger Strand med ett flin.

Värvningen är som sagt Katrineholm Bandys första inför säsongen 2020/21, men Jonas Åkerström har goda förhoppningar om att det ska kunna landa in fler positiva nyheter kring lagbygget inom en snar framtid.

– Status just nu är att Alexander är den 16:e spelaren som skriver kontrakt. Vi har en målsättning att ha 18 utespelare plus tre målvakter, men det kan kanske vara så att vi landar på att vi blir 22 stycken totalt. Det ser vi bara som positivt i så fall, säger Åkerström.

– Vi har några kvar (att förlänga med reds. anm.) från föregående trupp och vi har några på väg in också, så 14 dagar framåt kan nog bli rätt så intressanta hoppas vi.

Katrineholm Bandys trupp till säsongen 2020/21 just nu:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm (U)
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Lucas Palm
Kristoffer Konttori
Marc Samuelsson
August Andersson-Rask
Robin Hellqvist
Linus Doktare
Philip Zander
Gustav Danielsson (U)
Alexander Strand (NY)

Vi välkomnar Alexander Strand till Katrineholm Bandy. Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jonas Åkerström nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link