Hoppa till sidans innehåll
Foto: IFK Motala Bandy

KLART: KB förstärker målvaktssidan

01 JAN 2019 15:59
Katrineholm Bandys A-lagsmålvakter har varit skadeförföljda under säsongen och nu har klubben bestämt sig för att bredda truppen ytterligare på den positionen genom att låna in 20-årige Hugo Lundqvist från IFK Motala.
  • Skapad: 01 JAN 2019 15:59

Med Henrik Karlsson skadad sedan mitten av november och Philip Zander skadad sedan lördagens bortamöte med TB Västerås så kände Katrineholm Bandys sportgrupp att det var dags att säkra upp målvaktspositionen. Lösningen blir att klubben lånar in 20-årige Hugo Lundqvist från elitserieklubben IFK Motala tills vidare

 

– Med tanke på den ovissa skadan som Philip ådrog sig så kände vi att vi var tvungna att agera snabbt för att få in en målvakt till. Valet föll på Hugo eftersom han passar bra in på beskrivningen av vilken typ av målvakter vi vill ha, det vill säga unga och hungriga, säger sportchef Jonas Åkerström och fortsätter:

 

– I Hugo får vi en målvakt som, trots att han är ung, har mycket erfarenhet och som alltid gör allt för att hjälpa sitt lag att vinna matcher.

 

Lundqvist fick mycket uppmärksamhet under förra säsongen då han helt plötsligt blev “tvungen” att bli Elitseriemålvakt då Jussi Aaltonen skadade sig och Jacob Claesson lämnade IFK Motala plötsligt. En uppgift som talangen löste med bravur och även om han inte fått behålla jobbet som förstemålvakt efter att Aaltonen kommit tillbaka så har han figurerat i Elitserien även den här säsongen.

 

Noterbart för er som lagt märke till att det är en liten värld vi lever i, och då givetvis även att Bandysverige är ännu mindre, är att Hugo Lundqvist faktiskt är systerson till den tidigare KB-tränaren och KSK-målvakten Anders Heurlén.

 

Lundqvist gör sin första träning med laget på torsdag, 3/1, och därefter kan ni räkna med att ett längre snack med 20-åringen kommer ut på sajten.

 

Välkommen till Katrineholm Bandy Hugo!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link