Hoppa till sidans innehåll

Klart: Micael Eriksson återvänder till KB

04 JUL 2021 16:36
Efter ett drygt decenniums anställning hos Svenska Bandyförbundet står det nu klart att Micael Eriksson återvänder till Katrineholm Bandys A-lagsstab.
  • Skapad: 04 JUL 2021 16:36

Den tidigare elitmålvakten Micael Eriksson har ett förflutet som huvudtränare för såväl Värmbol som KSK och under några av de första säsongerna efter sammanslagningen av föreningarna så fungerade han som assisterande tränare och koordinator till Roger "Gubben" Carlsson och hans A-lag. Efter säsongen i Elitserien, 2009/10, gick dock inte arbetet att kombinera med tjänsten på Svenska Bandyförbundet längre och "Micke" lämnade alla officiella uppdrag i föreningen.

I dagarna avslutade Eriksson dock sin anställning som tävlingsansvarig hos SBF och nu står det klart att han återvänder till Katrineholm Bandy på riktigt igen. "Micke" kommer att ta en roll som videoanalytiker i "Gubbens" ledarstab och det med målsättningen att fortsätta utveckla och fördjupa arbetet med viktiga detaljer i och runt matcherna. Ett arbete som tidigare gjorts av assisterande tränare Anders Heurlén och målvaktstränare Viktor Gogman. Noterbart är även att fyra åttondelar* av årets ledarstab fanns med när föreningen senast tog klivet upp i, och spelade i, Elitserien.

– Jag ska försöka ta vid det som Anders och "Gogge" har påbörjat och mer renodlat kunna fokusera på att utveckla det ytterligare. Sedan är det givetvis så att helheten med att jobba med ett lag och i en ledarstab igen ska bli väldigt kul. Jag känner alla väl och vet att vi kommer att ha väldigt roligt och jobba väldigt bra tillsammans, säger Eriksson.

Sportchef Jonas Åkerström är väldigt glad och nöjd över att äntligen kunna involvera "Micke" på ett tydligare sätt kring seniorverksamheten.

– Vi får in ytterligare en resurs i staben och kan därmed tydliggöra allas roller ytterligare. Dessutom tror jag de flesta vet att Micke inte är vilken resurs som helst. Han har ett snudd på oöverträffat engagemang och driv, är verkligen beredd att göra allt han kan för laget och föreningen och kommer garanterat att bidra med såväl erfarenhet som mycket annat i gruppen, säger Åkerström och fortsätter:

– Just videobitarna är någonting vi har försökt jobba mer och mer med sedan möjligheten gavs i och med att matcherna började sändas och vi tror verkligen att det går attt uppnå ganska mycket genom att få bättre koll på små detaljer i vårt eget och motståndarnas spel. Vi pratar alltid om att lägga fokus på det vi kan påverka och vi ska absolut inte förlora några matcher i vinter på grund av att vi inte är tillräckligt förberedda.

Katrineholm Bandys ledarstab för A-laget 2021/22:

Roger "Gubben" Carlsson, huvudtränare
Anders Heurlén, assisterande tränare
Viktor Gogman, målvaktstränare
Klas Larsson, lagledare
Anders Nilsson, slipchef
Patrik Nilsson, hjälptränare/materialare
Martin Silow, materialare
Micael Eriksson, videoanalytiker

*Roger "Gubben" Carlsson, Klas Larsson, Anders Nilsson och Micael Eriksson fanns alla med när KB tog klivet upp i Elitserien 2009 och även under elitseriesäsongen 2009/10.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link