Hoppa till sidans innehåll

Klart: Nilsson förlänger med moderklubben

25 FEB 2020 10:20
Inför säsongens sista seriematch står det nu klart att ytterhalven Victor Nilsson har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med moderklubben Katrineholm Bandy.
  • Skapad: 25 FEB 2020 10:20

Under tisdagskvällen avslutar Katrineholm Bandy den allsvenska säsongen hemma mot Gripen Trollhättan i en match som för hemmalaget betyder ett farväl till en 56 år gammal hemmaplan nu när Backavallen snart byggs om till inomhushall. En avskedsföreställning som även symboliserar början på något nytt. För 26-årige Victor Nilssons del är en del av det nya det tvåårskontrakt han skrev på med moderklubben under måndagskvällen.

– Det känns jättekul. Det blir ett lyft här när vi får hallen nästa år, så det var inga tveksamheter, säger Nilsson om förlängningen.

Tisdagens gäster har klart mer än hemmalaget att spela för rent sportsligt då de är indragna i kampen om att undvika en negativ kvalplats, men att matchen inte skulle betyda någonting för hemmalaget viftar ytterhalv Nilsson bort med bestämdhet.

– Vi är taggade. Vi ska göra en bra sista fajt på Backavallen. Det satsar vi på, säger han.

Laget har drabbats av ett par tråkiga besked inför tisdagens match då Robin Hellqvist inte kommer till spel på grund av sjukdom och Olle Larsson råkade ut för en otäck kollision under måndagens träning. Rapporterna under den sena måndagskvällen gör gällande en kraftigare hjärnskakning och en sjukhusvistelse, men 29-åringen ska efter omständigheterna ha klarat sig bra. Vi önskar Olle en snabb återhämtning.

På det positiva kontot finns dock att Joakim Olofsson, som tvingades bryta fredagens bortamöte med Tillberga redan efter tio minuters spel på grund av en kraftig smäll mot ansiktet, inte drabbades av någon hjärnskakning och är redo för spel igen under tisdagen.

– Det går bra! Det är ingen större fara med mig, skrattar Olofsson med en kraftig blåklocka under höger öga.

– Det var lite svullet under helgen, men idag är det mycket bättre så det är lugnt. 

Backklippan tror sig även ha svaret på vad laget kommer behöva göra för att bryta den tre matcher långa förlustsviten och avsluta säsongen med flaggan i topp.

– Framförallt måste vi bli bättre i passningsspelet och mottagningarna. Det är där vi har slarvat otroligt mycket nu på slutet. Där måste vi steppa upp ganska mycket, säger han.

Kombinationen av smällen senast och att det under tisdagen står en hårdskjutande Joakim Hedqvist på andra sidan får dock 30-åringen att dra på sig galler för första gången på länge till serieavslutningen.

– Nej, det får bli galler i morgon (läs; tisdag). Så får vi se hur det går och om jag ser någonting, men det ska nog gå bra, flinar han.

Matchtruppen mot Gripen: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Oscar Jepsen, Eric Lisell, Jesper Ekström, Linus Doktare.

Tisdagens match startar 19.00 och det är som sagt er absolut sista chans att se allsvensk bandy på anrika Backavallen i dess nuvarande form. Har ni absolut inte möjlighet att vara på plats och ta farväl av vår kära arena tillsammans med oss så sänds matchen på bandyplay.se.

Se hela intervjun med Victor Nilsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Joakim Olofsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link