Hoppa till sidans innehåll

KLART: Philip Zander blir KB-spelare

25 APR 2019 18:05
Den 22-årige målvakten Philip Zander är numera Katrineholm Bandys spelare. Efter att förra säsongen ha varit i klubben på ett utvecklingsavtal med Eskilstuna BS har smålänningen nu skrivit ett tvåårskontrakt med KB.
  • Skapad: 25 APR 2019 18:05

Det var i höstas som Katrineholm Bandy gjorde klart med Eskilstuna BS om ett utvecklingsavtal gällande målvaktstalangen Philip Zander, ursprungligen från Vetlanda. Ett utvecklingsavtal som sedemera gjorde 22-åringen till en nyckelspelare för KB i Bandyallsvenskan och i det efterföljande kvalet.

Nu står det klart att Zander väljer att fortsätta karriären på Backavallen. Under torsdagen skrev smålänningen på ett tvåårskontrakt med Katrineholm Bandy och därmed är han nu KB-spelare fullt ut. Ett faktum som glädjer sportchefen Jonas Åkerström.

– Vi är oerhört nöjda. Vi lyckades få hit honom redan i vintras och då var vi mer än nöjda. Det är lätt att se vilken kapacitet han besitter och i det allsvenska kvalet agerade han verkligen mur. Nu har vi dessutom tidigt klart med tre väldigt bra målvakter, så det är ett stort plus för oss, säger Åkerström.

Philip själv ser fram emot att få chansen att fortsätta etablera sig på allsvensk nivå under säsongen 2019/20.

– Jag har trivts väldigt bra här, så det har ju spelat stor roll i mitt beslut. Det har varit lite diskussioner på olika håll, men jag kände att när jag nu har kommit in i laget, trivs bra och har bra lagkamrater som jag ser fram emot att få spela tillsammans med så var det tillslut inte så mycket att tveka på, säger Zander och fortsätter:

– Jag tycker att förra säsongen var godkänd för min del. Det kändes lite knackigt i början, men jag, liksom hela laget, steppade upp på slutet och skaffade oss en skön känsla att bygga på fram till nästa säsong. Själv vill jag alltid rädda fler bollar (skratt), komma in i laget ännu mer och ge känslan av att killarna kan lita på mig som sista utpost. Det ska bli väldigt spännande.

Zander är därmed att betrakta som Katrineholm Bandys första nyförvärv inför säsongen 2019/20, men med all säkerhet inte det sista.

– Vi har som målsättning att ha ungefär 18 utespelare och tre målvakter och i dagsläget har vi 13 utespelare. Jag törs lova att det kommer att komma fler nyförvärv inom kort och det känns som att vi har en hel del bra grejer på gång, säger Jonas Åkerström.

Katrineholm Bandys trupp i dagsläget:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Olle Larsson
Niklas Eriksson
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Henrik Karlsson
Lucas Palm
Oscar Jepsen
August Andersson-Rask
Jesper Ekström
Robin Hellqivst
Viktor Gogman
Linus Doktare
Philip Zander

Varmt vällkommen till Katrineholm Bandy, Philip Zander! #ZANDER2

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link