Hoppa till sidans innehåll

Klart: Poängkungen stannar i moderklubben

14 APR 2020 13:21
Katrineholm Bandy har tecknat ett nytt avtal med Bandyallsvenskans poäng- och skyttekung, Niklas Eriksson, om en fortsättning i moderklubben över säsongen 2020/21.
  • Skapad: 14 APR 2020 13:21

Sedan debuten i föreningens A-lag under säsongen 2007/08 har Niklas "Messi" Eriksson svarat för närmare 320 mål i tävlingssammanhang för klubben och nu står det klart att han får chansen att utöka den målskörden under säsongen 2020/21. Under måndagen skrev 29-åringen på ett nytt kontrakt med moderklubben, som han varit trogen under hela karriären bortsett från en säsong i Elitserien med TB Västerås. Förlängningen kommer efter en säsong där han svarade för 48 mål och fem assist på 22 matcher i Bandyallsvenskan.

– Det har varit lite fram och tillbaka den senaste månaden. Det är mycket som ska passa, både med privatliv och jobb, men jag har kommit fram till att suget fortfarande finns där, säger Niklas, som nyligen befordrades till tillförordnad banchef på Katrineholms Golfklubb.

– Jag tycker att vi fick till en helhet med laget under förra säsongen och det var nog den som gjorde att jag gjorde så mycket mål. I många matcher under tidigare säsonger så har jag varit längre ner i banan och mer delaktig i spelet, men i år fick vi till det så pass bra spelmässigt att jag kunde fokusera på att göra mål och göra det jag är bra på. Det var väl därför poängproduktionen var så bra som den var, fortsätter han.

Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström, är nöjd och glad över att nu även ha lyckats göra klart med en av de centrala pusselbitarna från förra säsongens trupp.

– Det betyder väldigt mycket för oss att Niklas fortsätter. Förhoppningsvis betyder det väl minst 50 allsvenska poäng (skratt). Han har ett namn som bär respekt med sig runtom i hela bandysverige, så det är jättepositivt, säger Åkerström och poängterar även vikten av Niklas rutin.

– Ja, han börjar bli gammal nu, herr Eriksson (skratt). Nej, men när vi nu har kommit till ett stadie där vi har kunnat börja plocka upp unga killar på ungdomsavtal så är ju Niklas en av de killarna som är en förebild och en idol. Det är jätteviktigt att det finns den typen av spelare att se upp till och även om han inte gör 53 poäng så är han fortfarande ett otroligt aktat namn ute på bandyplanen. Han är väldigt duktig på att dra på sig bevakning och öppna ytor för andra om han nu själv inte gör två eller tre mål i en match.

Katrineholm Bandys trupp 20/21 just nu:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm (U)
Niklas Eriksson
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Lucas Palm
Kristoffer Konttori
Marc Samuelsson
August Andersson-Rask
Robin Hellqvist
Linus Doktare
Philip Zander
Gustav Danielsson (U)
Alexander Strand (NY)
Joel Rydergren (NY)

Ledarstaben:

Roger Carlsson, huvudtränare
Patrik Nilsson, hjälptränare/material
Martin Silow, material
Viktor Gogman, målvaktstränare

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link