Hoppa till sidans innehåll

Klart: Rydergren tillbaka i moderklubben

06 APR 2020 18:54
Katrineholm Bandy har gjort klart med en återkomst för 19-årige Joel Rydergren efter tre år på bandygymnasiet i Vetlanda.
  • Skapad: 06 APR 2020 18:54

Efter tre år på bandygymnasiet i Vetlanda, med ett SM-guld och ett SM-silver som facit, står det nu klart att 19-årige Joel Rydergren återvänder till moderklubben Katrineholm Bandy. Så sent som den 20 mars var Joel startspelare i det Vetlanda BK som spelade SM-final för P19-lag på Studenternas IP i Uppsala.

– Det känns som att det är rätt väg för min utveckling att spela bra allsvensk bandy. Det är så jag känner. Jag har utvecklats otroligt mycket där nere på alla sätt, inte bara på isen, utan vid sidan av också. Det har varit otroligt givande och otroligt roligt, säger Rydergren.

Joel återvänder till Katrineholm efter att under det senaste året ha blivit omskolad till back. En omställning som han har klarat på ett imponerande vis.

– Jag har blivit back under det senaste året. Jag skulle säga att jag är en ganska lugn spelare, ganska trygg med boll, snackar mycket och försöker styra laget. En modern försvarare om man säger så, säger han.

I laget han kommer till återförenas Rydergren med flertalet gamla lagkompisar från pojktiden i Katrineholm, som exempelvis Lucas Palm, Emil Andersson och Pontus Ekström. En faktor som säkerligen kan vara till hjälp när han nu ska ta steget in i seniorbandyn.

– Det är klart att det blir en stor förändring och ett nytt lag att komma in i, men det blir roligt. Jag ser fram emot det. Det blir en lång och tuff serie, så det blir kul, säger 19-åringen.

Rydergren är Katrineholm Bandys andra nyförvärv inför säsongen 2020/21 och sportchef Jonas Åkerström är mycket nöjd med att ha lockat hem en stor försvarsstalang.

– Det är jätteroligt. När jag började med det här för tre år sedan så var en av mina första arbetsuppgifter att skriva på papprena för att Joel skulle flytta ner till Vetlanda och sedan dess har vi haft en pågående kontakt med honom. Vi har haft för avsikt att han ska komma hem, så det känns jätteroligt att han är tillbaka. Han har tagit jättestora kliv bandymässigt och utvecklats där nere. Vi får hem en Katrineholmskille som ska ta klivet upp i seniorbandyn och det ska bli jättespännande, säger Åkerström och fortsätter:

– Han har ju mognat som bandyspelare och så har han blivit lite tyngre. Det är väl muskler framförallt, skulle jag säga (skratt). Det märks att han har fått lära känna skivstången nere i Vetlanda. 

Åkerström tror att Rydergren relativt omgående kommer att kunna spela en större roll än att bara vara med för att se och lära.

– Jag tror absolut att han kommer att komma in och konkurrera om speltid. Det kommer att bli en tuff uppgift, men jag tror att det är ett bra steg i hans utveckling. Det är ingen här som betraktar Joel som en färdig bandyspelare som ska kliva in, utan han har fortfarande en del tid kvar innan han är färdig som bandyspelare, men jag tror att det här är helt rätt steg för hans del. Dels hamnar han under "Gubben" (Roger Carlsson, huvudtränare reds. anm.) och han får även en hel del rutinerade försvarare runt omkring sig som han både kommer att konkurrera med, men även få kunskap ifrån. Det är jättebra, säger han.

Truppen till säsongen 2020/21 just nu:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm (U)
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Lucas Palm
Kristoffer Konttori
Marc Samuelsson
August Andersson-Rask
Robin Hellqvist
Linus Doktare
Philip Zander
Gustav Danielsson (U)
Alexander Strand (NY)
Joel Rydergren (NY)

Vi välkomnar Joel hem till Katrineholm. Se hela intervjun med honom i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jonas Åkerström nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link