Hoppa till sidans innehåll

Krigarinsats gav poäng inför storpublik

29 DEC 2019 18:25
Katrineholm Bandy lyckades inte leverera årets bästa bandy i årets sista match, men trots det så blev det en poäng i hemmamötet med Nässjö IF.
  • Skapad: 29 DEC 2019 18:25

Söndagen bjöd visserligen inte på något strålande väder, men trots det så letade sig över 1100 personer ner till Backavallen för att se hemmalaget, tillika serieledarna i Bandyallsvenskan, ta sig an Nässjö IF. Stämningen var snudd på magisk med bandyallsvenska mått mätt, men när matchen väl startade så var det nästan som att hemmalaget inte var där.

Gästerna från Småland var bättre på det mesta, hade högre fart i spelet och skapade flest målchanser. Pang, boom så visade också resultattavlan 0-3 och det var inte ett resultat som alls var orättvist. Hemmalaget hittade inte fart i spelet, hittade inget passningsspel och om det inte hade varit för två fina individuella prestationer av Robin Hellqvist och Niklas Eriksson fram till 2-3 innan paus så hade uppförsbacken varit monumental.

– Vi åker inte skridskor överhuvudtaget. Det känns som att de fyra man fler än vad vi är under hela första halvlek. Vi får inte tag i dem någonstans. De för göra lite som de vill och det är väl bara tur att det inte står mer än 0-3 efter 20 minuter eller vad det var, säger målvakten Henrik Karlsson.

I den andra halvleken höjde sig hemmalaget, men bara till en sådan nivå att det nu var en helt jämn match som stod och vägde under stora delar. Gästerna fortsatte att spela bra, men utdelningen saknades i relation till chanserna. Detta i alla fall fram tills att Kevin Runbom smällde upp en pärla i krysset från 30 meter och utökade ledningen igen.

Katrineholm hade dock börjat hitta någon form av spel och när målchanser väl dyker upp så finns det en kille som gillar det lite mer än alla andra just nu. Niklas Eriksson reducerade nämligen till 3-4 i den 64:e minuten. Ett mål som var 28-åringens 30:e den här säsongen.

Därefter började en frenetisk jakt på kvittering och det var inte mer än rätt att när den väl kom så var det hemmalagets stora offensiva motor för dagen som fick göra det. Eric Lisell fastställde slutresultatet till 4-4 i den 71:a, räddade en viktig poäng och var därmed inblandad i tre av fyra hemmamål i matchen.

Andra som ska creddas efter matchen är backlinjen, anförda av libero Jimmy Jeschinsky, som såg till att matchen inte rann laget ur händerna redan i den första halvleken och Bollnässonen njöt av att få ha cirka 1100 personer i ryggen som hejade fram honom och laget.

– Det är väldigt speciellt att spela inför lite mer folk och det är såklart jätteroligt. Jag hoppas att vi håller i spelmässigt och att folk vill komma hit och titta på oss. Det tycker jag faktiskt att vi är värda större delar av matcherna, säger Jeschinsky.

I och med söndagens poäng är Katrineholm Bandy kvar i serieledning (alternativt tvåa på sämre målsskillnad beroende på hur söndagens sena match mellan Ljusdal och Rättvik slutar) när 2019 blir 2020. En utveckling på säsongen som nästan ingen hade kunnat drömma om och som ger rejält hopp om att 2020 ska kunna bli ett fantastiskt år även det.

Se highlights från söndagens match i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Henrik Karlsson och Jimmy Jeschinsky nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link