Hoppa till sidans innehåll

Krigarseger mot Kalix - "Riktigt heroiskt"

21 SEP 2018 23:57
Det blev en snygg avslutning på gruppspelet i Allsvenska Supercupen för Katrineholm Bandy. Detta då Kalix besegrades med 4-3 under fredagen.
  • Skapad: 21 SEP 2018 23:57

Katrineholm Bandy jagade en andra gruppspelsseger i Allsvenska Supercupen under fredagen då det tidigare Elitserielaget Kalix stod för motståndet i Uppsala under fredagskvällen, men det började allt annat än bra. Redan i den andra matchminuten hade norrbottningarna gjort 1-0 och drygt tio minuter senare satt även tvåan bakom Henrik Karlsson i KB-målet.

Det första halvleken präglades genomgående av ett svagt passningsspel från Katrineholmsspelarna och beslutsfattandet i offensiven tycktes vara kvarglömt i omklädningsrummet. Trots det så lyckades man stänga butiken bakåt under resten av halvleken och när dessutom Lars Larsson petade in reduceringen i den 38:e minuten så var det match igen.

– Det vi gjorde var att vi försökte göra mål varenda gång vi kom till mittlinjen och då slog vi bort bollen. Vi spelade kanske på en som hade fyra Kalix-spelare runt sig, så även om passningen var bra så vad ska han göra? Han blir ju uppkäkad direkt, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Fördelen med att "glömma saker i omklädningsrummet" är att man kan hämta dem under halvtidspausen och det var precis vad KB-spelarna gjorde med det egna passningsspelet. Den andra halvleken innebar en klar uppryckning och redan drygt fyra minuter in på halvleken kunde Linus Doktare kvittera till 2-2.

Niklas "Messi" Eriksson gav laget ledningen för första gången i matchen drygt fem minuter senare, men Kalix hade inte gett upp 3-3 kom i den 67:e minuten. Det var dock Katrineholms halvlek och ett allt tröttare Kalix tvingades tillslut kapitulera för "Messi" ännu en gång. Ett mål som innebar att slutresultatet skrevs till 4-3.

– Vi börjar lite knackigt och tar mycket felbeslut. Vi gör inte oss själva rättvisa i våra omställningslägen och vårt anfallsspel, men vi har ändå med oss 2-1 i halvtid. Vi snackar igenom allt och kommer fram till att vi ska ta det lite lugnare och sätta passningarna mycket enklare till varandra. Då öppnar det upp sig väldigt bra, säger lagkapten Jesper Ekström och fortsätter:

– Passningsspelet hackade rejält i första och vi kom inte riktigt in i det. Jag vet inte om vi var trötta eller vad det var. De var täta i mitten, men vi körde på med vårt anfallsspel, fick till passningarna och då tror jag att vi tröttade ut dem. Vi kommer in mer i dem och vi spelar bollen i sidled igenom deras lag på ett helt annat sätt. Det gör att de alltid får jobba mycket längre än vad de får i första halvlek. På så sätt tror jag att vi tröttar ut dem och kan göra mål på några skott.

Även tränare Carlsson var inne på spåret att det var passningsspelet och beslutsfattandet som ställde till det inledningsvis.

– Vi vinner med 4-3 trots att vi har ett halvdåligt passningsspel och spelet överlag är inte riktigt bra, men ändå så tuggar vi på och periodvis ser det hyfsat ut. Det är en styrka i sig att vi ändå vinner med 4-3, men själva spelet kan absolut vara bättre, säger han.

– Vi började spela lite i mittplan och de perioderna, framförallt första 20 i andra halvlek, spelar vi bollen igenom där och värderar på ett helt annat sätt. Då får vi med oss folk, blir tyngre i anfallen, får ner Kalix och gör mål. Man ser jättestor skillnad. Det finns perioder då det fungerar jättebra, men så finns det också perioder då det fungerar riktigt dåligt och då ser vi att vi blir straffade direkt.

Segern innebär att Katrineholm Bandy slutar på fyra poäng i Supercupens östra grupp och huruvida det innebär en gruppseger och avancemang till finalspelet avgörs först när alla de andra lagen mött varandra.

– Kalix är ju bra. De kommer ju från Elitserien och det är ju riktigt bra gjort av grabbarna att vi vinner det här, men AIK är väl det klart bästa laget vi mött hittills, säger Jesper Ekström.

Efter tre cupmatcher och en träningsmatch så kan i alla fall både "Gubben" och "Jeppe" konstatera att de är positivt överraskade av vad laget lyckats uträtta hittills.

– För det första så har vi varit bättre än vad jag trodde att vi skulle vara. Killarna följer verkligen matchplanerna och gör det jättebra i perioder, men om man ser över de här fyra matcherna så är det övervägande positivt. Det finns jättebra saker som vi kommer att kunna ta med oss och utveckla senare när vi kan träna på stor is, så jag är jättenöjd, säger "Gubben" och får medhåll av sin lagkapten.

– Känslan i gänget är ju skitbra. Vi har fått ihop det riktigt, riktigt bra och ärligt talat så trodde jag inte att vi skulle kunna ta en enda seger i den här gruppen. Det är klart att vi hade förhoppningar om att göra bra matcher, men det är ändå två lag som kommer från Elitserien och ett storsatsande AIK vi möter. Det har varit över all förväntan och ett riktigt heroiskt gruppspel av grabbarna. Även om det är träningsmatcher så är det riktigt bra gjort, säger Jesper.

Härnäst väntar en "vanlig" träningsmatch mot Nitro/Nora i Örebro nästa söndag, 30/9.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link