Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Larsson-Niberius mot gamla lagkompisar - "Kommer bli en bra match"

19 JAN 2021 16:45
Katrineholm Bandy jagar nya poäng i Bandyallsvenskan under onsdagen då laget ska försöka bryta en minst sagt dyster trend mot klassiska IF Boltic.
  • Skapad: 19 JAN 2021 16:45

Trots söndagens bortaförlust mot serieledande Örebro SK så tycks det råda enighet kring att Katrineholm Bandys A-lag fortfarande är inne i fin form i Bandyallsvenskan och redan under onsdagen ska laget försöka studsa in på vinnarspåret igen. Detta då klassiska IF Boltic tar emot hemma på Tingvalla Isstadion.

Värmlänningarna har hittills den här säsongen bara vunnit tre av 14 matcher i seriespelet och dessutom bara mäktat med blygsamma 25 mål framåt, men låt inte tabellen lura er. Senast Katrineholm Bandy vann en tävlingsmatch mot Karlstadlaget hette nämligen målskyttarna saker som Olof Remröd, Johan Jansson och Nils Wikström och säsongen var 2013/14. En historiskt tuff motståndare med andra ord. Förra säsongen vann Boltic båda lagens möten i Bandyallsvenskan med 4-2 och i höstas vann de även invigningsmatchen av den nya arenan på Backavallen med 6-5.

– Det var två täta matcher i fjol mellan två bra lag. Det rann över lite till Boltics sida då, men den här gången tror jag att vi är väl förberedda och vi ska gå segrande ur det, säger Arvid Larsson-Niberius, som kom till Katrineholm från just Boltic inför den här säsongen.

Det går kanske också att tolka som att det laget du är med i vinner?

– Jajamen (skratt)!

21-åringen från Finspång menar att det ska bli kul att få möta sina gamla lagkompisar igen och han är självklart även väl bekant med Boltics styrkor och svagheter.

– Det känns kul att få träffa dem igen och att få spela på Tingvalla igen. Det är väl synd att väderprognosen ser ut som den gör (någon enstaka plusgrad och regn reds. anm.), men det är bara att köpa läget, säger Larsson-Niberius.

– Boltic är ett kollektiv. De brukar få ihop det bra tillsammans och de har haft en stabil offensiv i rätt så många år nu. I år har det väl gått sådär för dem, men nu kanske de ska få en hall också. Då får de lite bättre förutsättningar, precis som vi har, fortsätter han med leende.

Vad behövs då göras för att fyra segrar på de fem senaste matcherna ska bli fem på de sex senaste? Nyckeln till den senaste tidens vinster har varit defensiven och den fortsätter att stå i fokus.

– Vi ska jobba vidare på vår defensiv framförallt. Den fungerade väldigt bra innan Örebro-matchen och jag tycker att den fungerade bra även där stundtals. Det gäller att få ihop den och så kanske det blir till att kriga hem poäng om vädret blir som det ser ut att bli, säger Arvid.

Truppen till onsdagens match innehåller några förändringar jämfört med den som ställdes mot Örebro i söndags. Detta framförallt då Robin Hellqvist och Emil Andersson nu är tillbaka i spel efter sjukdom respektive skada.

Matchtruppen mot Boltic: Pontus Ekström, Simon Westerdahl, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Kristoffer Konttori, Eric Lisell, Gusaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Onsdagens match startar 19.00 på Tingvalla och ses bäst på bandyplay.se.

Se hela intervjun med Arvid Larsson-Niberius nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link