Hoppa till sidans innehåll

Larsson: "Vi ska ha jäkligt roligt och bara köra"

14 FEB 2020 15:53
Säsongens näst sista hemmamatch i Bandyallsvenskan står för dörren när klassiska IF Boltic gästar Backavallen under lördagen.
  • Skapad: 14 FEB 2020 15:53

Trots förlusten nere i Lidköping förra helgen så har Katrineholm Bandy, i högsta grad, häng på en kvalplats till Elitserien när tre omgångar återstår. Under lördagen spelas säsongens näst sista hemmamatch så anrika IF Boltic gästar Backavallen och det är ett Karlstadlag som redan har besegrat KB en gång den här säsongen.

– Det är ett lurigt lag att möta. Jag har faktiskt aldrig vunnit på Tingvalla, så det är inte lätt att åka dit och sno några poäng. Det är ett väldigt rutinerat lag. Det går inte alltid så fort för dem, men när de väl bestämmer sig så kan det istället gå väldigt fort, säger mittfältaren Lars Larsson.

Det kanske är skönare att möta dem här hemma då?

– Ja, verkligen! Med mycket publik och sådär så kan det bli väldigt kul.

Boltic har även de varit med i kampen om de positiva kvalplatserna den här säsongen. Laget är teoretiskt sett fortfarande med och slåss om en topp tre-placering, men då krävs i princip tre raka segrar och en del hjälp från annat håll. Det är med andra ord två lag med mycket att spela för som bjuder upp till dans under lördagen.

– Vi ska gå ut med bra fart på grejerna, ha jäkligt roligt och bara köra, säger Lars Larsson.

– Personligen försöker jag att inte fundera så mycket på tabelläget, utan ta en match i taget. Det är lite klyschigt, men jag tror inte att man ska försöka tänka så mycket på framtiden. Går vi till ett Elitseriekval så är det absolut jätteroligt, men vi tar matchen på lördag först.

Larsson själv har varit starkt bidragande till att Katrineholm bara har en poäng upp till kvalplatserna med tre omgångar kvar att spela. Från att ha fört en tämligen anonym tillvaro som slitvarg på mitten har han den här säsongen både hunnit med att imponera som vikarierande back och ta stora kliv framåt i spelet med boll på mitten.

– Det har väl fungerat ganska bra. Jag blev ju uppflyttad till mittfältet efter att ha börjat säsongen som back på grund av en del skador. Jag hade väl hoppats kunna göra några fler mål, men det är väl godkänt, tycker jag, säger han och menar att han inte analysera eventuella framsteg speciellt noga:

– Det är ingeting jag har tänkt på själv sådär, men när man får höra det från folk på sidan av, tränare och medspelare så är det klart att det är ett kvitto.

Truppen till lördagens match är till mångt och mycket densamma som mötte Lidköpings AIK förra helgen och den enda förändringen som görs är att Marc Samuelsson är tillbaka i spel efter sjukdom.

Matchtruppen mot IF Boltic: Henrik Karlsson, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 15.00 i på Backavallen och om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds den på bandyplay.se och hos O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Lars Larsson i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link