Hoppa till sidans innehåll

Ledarstaben klar - duon gör efterlängtad comeback

20 APR 2020 13:59
Katrineholm Bandy har nu hela sin ledarstab klar till den kommande allsvenska säsongen och bland annat finner vi där två uppskattade gamla bekanta.
  • Uppdaterad: 20 APR 2020 13:59

Under åtta säsonger kamperade Anders Nilsson och Klas Larsson tillsammans i Katrineholm Bandys A-lag under fyra olika huvudtränare, däribland Roger "Gubben" Carlsson. Resultatet då blev tre Elitseriekval och en säsong i den högsta serien. Nu har sliparen och lagledaren varit borta från omklädningsrummet på Backavallen i fyra år, men till säsongen 2020/21 är de tillbaka igen. Larsson har de senaste åren inte haft någon officiell roll inom bandy alls, medan Nilsson har arbetat åt Svenska Bandyförbundet med P19-landslaget.

– Det här har varit något av en målsättning för mig sedan jag tog över rollen som sportchef och det känns oerhört roligt att Klas och Anders äntligen är tillbaka. Det är två verkliga profiler som har den där imponerande förmågan att alltid kunna lyfta humöret hos de runtomkring sig samtidigt som de ställer väldigt sunda och höga krav på sin omgivning. Att vi har varit ett konstant topplag i Bandyallsvenskan eller varit i Elitserien varje säsong de har varit med, oavsett huvudtränare, är faktiskt ingen slump, säger Katrineholm Bandys sportchef Jonas Åkerström.

I den nya ledarstaben kommer Klas Larsson att återfå sin gamla roll som lagledare medan Anders Nilsson kommer att tituleras slipchef. Detta vid sidan av huvudtränare Roger "Gubben" Carlsson, hjälptränare/materialare Patrik Nilsson, slipare/materialare Martin Silow och målvaktstränare Viktor Gogman. Dessutom står det nu även klart att Anders Heurlén kommer att fortsätta i sin roll som assisterande tränare.

– Framförallt så har jag väl, när jag går på matcher, saknat att vara med på bänken och i omklädningsrummet. Istället har man fastnat hemma i soffan eller bara jobbat mer, så det här är en liten avkoppling tycker jag, säger Klas Larsson.

– Nu har ju jag haft förmånen att jobba med P19-landslaget, men är det någonting jag har saknat så är det den här lilla matchnerven. Det blir inte så många gånger per säsong med landslagen. Sedan var det två jätteviktiga grejer för mig att Klas hoppade på och att "Gubben" blev kvar. Det måste jag säga, säger Anders Nilsson.

Relationen till "Gubben" återkommer i samtalet med de båda flera gånger om. När de båda gjorde sin första säsong med A-laget, 2008/09, så gjorde även östgöten sin första säsong som huvudtränare i klubben. En säsong som slutade med ett historiskt avancemang till Elitserien.

– Det var ju min första A-lagssäsong och första gången det blev lite mer "på riktigt", men sedan var det väl just att vi lyckades så bra under den där första säsongen. Att direkt gå till ett Elitseriekval och få uppleva det och sedemera även gå upp. Det var ju otroligt häftig. Det är frågan om man får uppleva det igen, men det hoppas vi. Den kvällen när vi gick upp var nog en av de största upplevelserna i mitt idrottsliv, säger Larsson.

– Jag tyckte att "Gubben" var en oerhört sympatisk människa och en duktig bandytränare, så det ska bli kul att få jobba ihop med honom igen. Och de andra också för den delen, fortsätter han.

Trots ledarroller som, på pappret, inte ger något direkt inflytande över saker som match- och träningstaktiska upplägg så menar Anders Nilsson att det är väldigt viktigt för de båda att komma in i staben med inställningen att de ska bidra med så mycket de kan - både på och vid sidan av isen.

– Vi måste försöka vara med och bidra och hjälpa till. Jag tycker att Jonas, som sportchef, och "Gubben" jobbar och försöker höja nivån på träning och så vidare. De vill höja statusen och kvaliteten på A-laget. Det är ett arbete som tar tid, men jag tror att de är inne på rätt väg och där hoppas jag att vi kan vara med och bidra på något sätt, säger Nilsson.

Duon ser sig själva vara med och bidra, men förväntar sig även en del saker tillbaka från spelartruppen.

– Det gäller att alla jobbar mot samma mål och ställer upp till 100 procent på varenda träning och match. Alla måste ta det på ett professionellt sätt och vilja, säger Larsson innan Nilsson tar vid:

– Vi alla lägger ner så himla mycket tid, så att inställningen från killarna är ju jätteviktig. Vi tycker inte att det är någon höjdare att gå ner på kvällarna om inte killarna gör sitt.

Katrineholm Bandys ledarstab säsongen 2020/21:

Roger "Gubben" Carlsson, huvudtränare
Anders Heurlén, ass tränare
Patrik Nilsson, hjälptränare/materialare
Martin Silow, slipare/materialare
Viktor Gogman, målvaktstränare
Klas Larsson, lagledare (NY)
Anders Nilsson, slipchef (NY)

Katrineholm Bandys spelartrupp per 20 april 2020:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm (U*)
Niklas Eriksson
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Lucas Palm
Kristoffer Konttori
Marc Samuelsson
August Andersson-Rask
Robin Hellqvist
Linus Doktare
Philip Zander
Gustav Danielsson (U*)
Alexander Strand (NY)
Joel Rydergren (NY)
Gustaf Doktare (TR**)

*Spelar på ett ungdomsavtal

** Med i träningstruppen

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link