Hoppa till sidans innehåll

"Messi" dominerade mot TB - "Straffade dem stenhårt"

09 SEP 2018 22:07
Katrineholm Bandy fick under söndagen en kanonstart på Allsvenska Supercupen då det tidigare Elitserielaget Tillberga besegrades med klara 8-3 i ABB Arena.
  • Skapad: 09 SEP 2018 22:07

Under söndagen inledde Katrineholm Bandy försäsongens stora höjdpunkt, Allsvenska Supercupen, med att möta Tillberga Bandy, som nyligen degraderats från Elitserien, i ABB Arena. En tuff match på förhand, men väl ute på isen så var det KB som omgående visade vart skåpet skulle stå.

Framförallt var det den tidigare Tillberga-spelaren Niklas "Messi" Eriksson som hade stor show mot sin gamla klubb. Redan innan den första halvleken var över så hade 27-åringen gjort fyra mål, varav två riktiga kanonskott utifrån.

– Ja, det är ju kul när de sitter (skratt), säger "Messi".

– Det är klart att jag var spelsugen idag eftersom jag har spelat i Tillberga tidigare. Det är ju lite extra kul, men sedan kände jag väl också efter Västanfors-matchen att det gick dåligt. Jag hade inte riktigt det där krigarsinnet i mig som jag brukar ha, så jag ville ta lite revansch på mig själv och faktiskt sätta dit bollarna idag.

Halvtidssiffrorna skrevs till 0-5 efter att även Linus Doktare hittat nätet och i den andra halvleken fortsatte gästerna att imponera, om än inte fullt lika mycket spelmässigt.

I spel med en man mindre på banan kunde Jesper Ekström utöka ledningen till 0-6 och inte ens när TB reducerade till 1-6 så fanns det en uns av oro i KB-lägret. Istället fortsätta Niklas Eriksson briljera och med två mål i den andra halvleken landade han på totalt sex strutar. Mål som hjälpte till att skriva slutresultatet till 3-8.

– Det var en riktigt bra laginsats, speciellt i första halvlek, där vi gör allt rätt defensivt. De kommer ju ut med ett högt tempo, men de är lite orutinerade och då gör vi precis allting rätt och straffar dem stenhårt. Det kändes som att vi låg helt rätt i positionerna. De får komma in i oss ibland, men vi ligger så pass kompakt och bra att vi får ut dem på sidorna tillslut i alla fall, så defensivt är det en kanonmatch, säger "Messi" och fortsätter:

– När vi är koncentrerade och håller fokus så sitter passningarna på klubban. Det är mer mottagningarna som var lite dåliga idag. Vi spelar bollen dit vi vill och vi skapar oss ytor, men sedan är det lite klantiga mottagningar och i andra halvlek är det lite slarvigt, men annars var det bra i det stora hela. Det blev aldrig oroligt eller så, men vi sa det innan andra halvlek att det är ju den tuffaste utmaningen att lyckas hålla i när man har gjort en så pass bra första halvlek. Det är så lätt hänt att du bara slappnar av någon procent och det räcker ju för att de ska straffa oss med lite hörnor och lite målchanser.

Tränaren Roger "Gubben" Carlsson var även han mycket nöjd med lagets insats på isen under söndagen.

– Det var väl lite mer än en dag på jobbet. Det här hade jag väl inte förväntat mig kanske, men precis som spelarna säger så kom vi rätt i det defensiva och många deltog offensivt. Det var en riktigt kul match. Jag vet att den var rolig att titta på, men jag tror även att den var rolig att spela. Det var positivt, säger han.

– Vi har något felpass där i slutet som de gör mål på och när vi tappar lite bollar på fel ställen så genererar det chanser för dem. De rullar ju inte upp oss nämnvärt någon gång och även om de har bollen mycket så leder det inte till så mycket. De får ha bollen i ofarliga ytor.

Ni kändes väldigt täta defensivt, främst under första halvlek.

– Vi hittar varandra i defensiven så att vi täcker av så mycket ytor som möjligt och sedan är det ju så att Tillberga har bollen mycket och kliver på oss. När vi då är täta och nyper bollen av dem så går de bort sig med lite folk och framförallt i första halvlek så straffar vi dem med ett väldigt bra passningsspel samt väldigt bra avslut.

"Gubben" var inte heller sen att lyfta fram sexmålsskytten Niklas Eriksson och hans betydelse för laget.

– Det är klart att Niklas betyder mycket för laget, det gör alla, men han har ju ett sinne för mål (skratt). Så är det ju och idag är han fantastiskt bra. Det är ju det där skyttet, framförallt i första, som ger några riktigt bra pärlor. Man känner ju alltid från sidan när han får ett bra läget att ”nu kan det bli mål”. Han gör en jättebra match.

Även nyförvärvet Tobias Andersson fick mycket beröm för sin insats som libero i ABB Arena under söndagen.

– Tobbe tog för sig på ett annat sätt idag och läste spelet på ett helt annat sätt, så med den här utvecklingskurvan så kommer det att bli riktigt bra (skratt). Han gör också en väldigt bra match och kommer rätt flera gånger. Han kommer väldigt rätt efter sina backar och kliver dit, så jag är jättenöjd med honom också och jag är nöjd med hela laget. Vi gör mycket bra saker idag, säger "Gubben" och fortsätter:

– Idag kommer han verkligen till sin rätt med sin fina skridskoåkning. Han kommer rätt in i situationerna och det är ju en trygghet att ha en libero där nere som besitter den skridskoåkningen och som behärskar det här ”man-mot-man”-spelet. Det känns ju även bra eftersom att jag som tränare letar lite nu efter vem som ska spela vart, så det är positivt.

Nästa uppgift för Katrineholm Bandy i Allsvenska Supercupen blir förhandsfavoriterna AIK. En match som spelas i ABB Arena i Västerås nästkommande söndag klockan 10.00.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link