Hoppa till sidans innehåll

"Messi" hyllar motståndet - "En av de bästa jag har spelat med"

21 FEB 2020 11:52
Det har blivit dags för den allsvenska säsongens sista bortamatch för Katrineholm Bandy och det är en viktig sådan när TB Västerås välkomnar i ABB Arena.
  • Skapad: 21 FEB 2020 11:52

Efter två raka förluster har Katrineholm Bandys chanser till Elitseriekval minskat, men ännu är de inte borta. För att drömmen ska leva krävs dock seger i fredagens bortamöte med TB Västerås. En motståndare som har fullt upp på sin kant med att undvika att hamna i ett negativt kval för att hålla sig kvar i Bandyallsvenskan.

– Vi ska gå för två poäng varje match. Det sa vi redan för några veckor sedan, men vi har inte riktigt kommit upp i nivå de senaste matcherna. Vi får försöka bena ut vad det beror på, men det är klart att vi siktar på två poäng i varje match. Det är det vi går för, säger skyttekungen Niklas Eriksson.

Fredagens motståndare må befinna sig i andra änden av tabellen, men att det är ett lag att se upp med råder inga som helst tvivel om.

– Jag tycker att Tillberga är ett av seriens bästa lag när de får till det. Det är ett spelskickligt lag på alla sätt och viss, så får de till sitt spel så är de riktigt bra. Samtidigt brukar de kunna tabba sig en del och göra lite misstag. Det är väl det vi ska försöka utnyttja, säger Eriksson och berättar vidare om vad som krävs för att få kontroll på Tillbergas höga fart.

– Det gäller att vara på tårna så att de inte får några enkla mål direkt och lite medgång. Det är väl det viktigaste. Sedan har vi en väldigt bra defensiv som vi är trygga i. Det är några matcher under säsongen som vi har havererat, men totalt sett över säsongen så är vi trygga i vårt defensiva arbete. Får vi till det så har vi en stor chans att vinna.

Niklas själv har ju även ett förflutet i TB Västerås och när han tittar på laget idag så ser han många duktiga spelare. Bland annat hans gamla lagkompis Martin Flodström.

– Jag har ju spelat där och jag känner ju några av dem. Jag har inte spelat med alla, det är mycket nytt folk, men jag vet att Martin är en av de bästa spelarna som jag har spelat med. Han har otroligt bra fart och är stark, så det är klart att han lyfter hela det där laget. Sedan har de jättemånga duktiga unga spelare och det är väl därför det kommer lite misstag ibland, men en sådan som Max Mårtensson är ju också en spelskicklig spelare. Det är många att ha koll på och jag tror inte att vi ska koncentrera oss på en spelare specifikt, men det är nog Martin i så fall.

I det egna lägret är det lugn och ro på skade- och sjukdomsfronten inför matchen och Roger "Gubben" Carlsson väljer att komma till spel med samma trupp som senast mot Boltic bortsett från att det roteras på målvaktsplats och Pontus Ekström kommer in i truppen istället för Henrik Karlsson.

– Vi måste spela ut. Det är en stor plan och det är bra is, så vi ska spela ut ordentligt så att de får svårt att få tag i oss. Vi vet att vi kan spela bra bandy också. Vi har visat det mot lag med hall tidigare den här säsongen. Spelar vi ut och har roligt tillsammans så tror jag att vi har en stor chans, säger Niklas Eriksson.

Matchtruppen mot TB Västerås: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Fredagens match startar 19.30 i ABB Arena, Västerås, och om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds den på bandyplay.se, hos O'Learys i Katrineholm och på Katrineholms-Kurirens hemsida.

Se hela intervjun med Niklas Eriksson i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link