Hoppa till sidans innehåll

"Messi" positiv - "Har känts mycket bättre i år"

06 SEP 2019 14:02
Under lördagen kliver Katrineholm Bandy ut på stor is igen och det för säsongens första match i Allsvenska Supercupen mot TB Västerås.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 14:03

Efter förra helgens inledande 2-6-förlust mot Falu BS har Katrineholm Bandys A-lag slickat såren under veckan, för nu väntar nämligen säsongens första tävlingsmatch. Under lördagen ställs laget nämligen mot TB Västerås i Allsvenska Supercupens första gruppspelsmatch, men fokus från sörmlänningarna är fortfarande att själva hitta rätt ute i den stora rektangeln.

– Vi är väl fortfarande lite färska på stor is och sådär. Vi har ju bara kört sex ispass på rink och en match hittills, så vi tänker väl främst att vi måste försöka hitta lite linjer och se lite tendenser i spelet, säger Niklas "Messi" Eriksson inför matchen.

Förra helgens försäsongspremiär har analyserats och rapporten lyder att det nu handlar att visa att samma misstag inte görs om två gånger.

– Första kvarten i andra halvlek spelade vi ganska bra, när vi väl orkade, men annars finns det väl inte så mycket att ta med sig. Det var lite halvdant alltihop tycker jag. Vi orkade inte riktigt och det var slarvigt, så det måste vi lära oss av, säger "Messi".

Det är lätt att tro att bristen på stor is och förlusten i den första träningsmatchen ger en känsla av att arbeta lite i uppförsbacke, men för 28-årige Eriksson, som gör sin tolfte försäsong med A-laget, är känslan en helt annan.

– Jag tycker att försäsongen och träningarna hittills har känts mycket bättre i år än många tidigare år. Det är bra go i laget och känns bra, men en första match är alltid en första match. Det är väl ungefär lika varje år. Det är lite kosläpp över det (skratt). Man har inte riktigt koll på grejerna, det är nya skridskor och lite allt möjligt. Det är svårt, men jag tycker att det kändes rätt bra ändå.

Inför lördagens match i ABB Arena kommer laget först att träna en timma på ABB Arenas fullstora is under förmiddagen. Ett pass som grabbarna menar är välbehövligt.

– Vi har haft ett litet snack om matchen och det ska bli skönt att få komma ut en timma på stor is innan. Vi kommer ju inte köra slut på oss, men vi får chansen att känna lite på ytorna och slå lite längre passningar. Den bilden vi har klar för själva matchen är väl att vi först och främst vill få till defensiven och inte släppa in för mycket mål. Tillberga är ju ett lag som har rätt bra fart på saker och ting, så om vi blir lika stillastående som mot Falun så blir det säkert jobbigt, säger Eriksson.

Förra säsongens möten med Tillberga blev heta historier med sena avgöranden på tilläggstid, avstängningar, missade straffar och annan dramatik. Matcher som säkert kommer att göra ett visst avtryck även på lördagens tillställning.

– Jag tror väl att Tillberga kommer att spela ganska likt som de gjorde förra säsongen. De är väl ganska lika oss där det ofta blir mycket fart och kanske inte lika mycket huvud, så det kommer nog att bli en fartfylld och tuff match. Vi hade ju våra duster mot varandra förra säsongen där det var lite tjafsigt, så det kommer nog att bli lite derbykänsla på matchen trots att det är tidigt på säsongen. Det går nog inte att undvika, så det gäller att vi är med. Det kommer nog att bli en het match på det sättet, konstaterar Niklas "Messi" Eriksson.

Till lördagens träningspass under förmiddagen åker samtliga tillgängliga spelare i truppen. Det innebär att det blott är Victor Nilsson (bortrest), Henrik Karlsson (skadad) och provspelande Oskar Larsson (ej tillgänglig i tävlingsmatcher) som saknas. Hur laget sedan formeras bestäms efter träningspasset.

Truppen: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Lucas Palm, Marc Samuelsson, Oscar Jepsen, August Andersson-Rask, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Viktor Gogman, Linus Doktare.

Lördagens match har avslag 15.50 i ABB Arena, Västerås. Har ni ej möjlighet att vara på plats så följs den bäst via Elitrapport.se.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link