Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Sterner

"Messi" tror på seger mot Kalix - "En jättepositiv känsla"

21 SEP 2018 11:43
Under fredagskvällen avslutar Katrineholm Bandy gruppspelet i Allsvenska Supercupen för egen del och det med målsättningen att komma ur det med fler segrar än förluster.
  • Skapad: 21 SEP 2018 11:43

Efter två spelade matcher i Allsvenska Supercupen står Katrineholm Bandy på en seger och en förlust och chanserna till avancemang lever i allra högsta grad, men för att de ska leva även efter fredagens möte med Kalix i Uppsala krävs dock seger. Ett resultat som mittfältsstjärnan Niklas "Messi" Eriksson inte alls tror är någon omöjlighet.

– Det ska bli en rolig match. Jag har ingen aning om vad Kalix har för lag, men de spelade ju trots allt i Elitserien förra säsongen. De är väl kanske lite oklara, så vi får köra vidare på vårt och bygga vidare på det vi har startat, säger "Messi" till katrineholmbandy.se.

Motståndarna från Norrbotten åkte ur Elitserien i fjol via kval och har sedan dess haft relativt stor omsättning av spelare. Svårbedömda är definitivt ett nyckelord då de inte heller hunnit spela någon träningsmatch alls innan fredagens match i Relitahallen.

– Vi ska köra på våra grejer och sätta vår defensiv i första hand. Då har vi en god chans att vinna, konstaterar Niklas Eriksson.

För egen del konstaterar "Messi" att han hittills är mer än nöjd med vad som har hänt med KB sedan förra säsongen och att Roger "Gubben" Carlsson kommit in som huvudtränare jublar 27-åringen över.

– Jag har en jättepositiv känsla. ”Gubben” har kommit in med ett tänk som alla har anammat bra och köpt. Det känns som att vi jobbar mot samma mål i varje match och det är ju en förutsättning för att vi ska lyckas, så det är riktigt bra, säger han och berättar vidare att han till och med blivit tämligen bekväm i det defensiva arbetet.

– Det fungerar jäkligt bra. Nu är väl inte jag den bästa spelaren vi har defensivt (skratt), men jag gör det jag ska och jobbar mot den brytpunkten vi vill ha. Vi vet att om vi tar det jobbet och sätter defensiven så kommer vi att få omställningar och det är ju där jag är vass.

I en haltande cuptabell står AIK och Katrineholm Bandy på samma poäng inför helgen, men då har Solnalaget en match mindre spelad. Skulle KB besegra Kalix så har de fortfarande chansen att vinna gruppen och ta sig till slutspelet i Örebro i början av oktober, men då krävs även AIK-förlust mot antingen Kalix eller Tillberga.

– Det är klart att vi känner att vi spelar om poäng och att det är lite mer än en träningsmatch, det är klart att vi tänker på det, men vi har inga tankar på huruvida vi ska gå vidare till något slutspel eller så. Så långt går inte tankarna idag, men det är klart att man blir lite extra taggad när det är en cupmatch, säger "Messi".

I den preliminära matchtruppen som togs ut under torsdagen saknades skadade Viktor Gogman (fot), men i övrigt är samtliga spelare tillgängliga för spel.

Matchtruppen mot Kalix: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Tobias Andersson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Linus Bodeström, Oscar Jepsen, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Avslag i Relitahallen i Uppsala är så sent som klockan 20.30 och om ni inte har vägarna förbi så följer ni matchen bäst via elitrapport.se!

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link