Hoppa till sidans innehåll

Motivation slog klass när Nora skrällde på Vallen

10 MAR 2019 18:07
Katrineholm Bandy lyckades inte gå obesegrade genom det allsvenska kvalet. Nitro/Nora blev nämligen för svåra i söndagens hemmamatch på Backavallen.
  • Skapad: 10 MAR 2019 18:07

Trots att Katrineholm Bandy redan i fredags blev klara för allsvenskt spel nästa säsong så var laget sugna på att komma ur säsongens sista hemmamatch med flaggan i topp. På andra sidan stod dock ett Nitro/Nora som spelade för att säkra ett allsvenskt kontrakt och det skulle visa sig att motivation slår klass.

Hemmalaget hade bra kontroll på den första halvleken, men ett vasst hörnskytte från gästerna gjorde att "bara" stod 4-3 i paus. Detta efter bland annat att Linus Doktare svarat för två fina mål i den första akten.

– Vid det första målet är det inspel från "Jeppe" (Ekström, reds. anm.) som jag slår dit på tennis och vid det andra fick jag ett fint lyft som gör att jag blir fri och kan runda målvakten, berättar anfallsstjärnan.

Du såg ut att ha lite problem att få ordning på bollen vid friläget?

– (Skratt) Ja, men jag fick ordning på den precis framför målvakten så att jag kunde runda honom i alla fall.

Den andra halvleken var dock inte mycket att skriva hem om för de rödblåa spelarna. Mattias Brolin Munter kvitterade till 4-4 direkt i inledningen av halvleken och när Tomas Knutsson gav gästerna ledningen med kvarten kvar så orkade inte hemmalaget resa sig. Kvalet första förlust var ett faktum och i och med segern blev Nitro/Nora samtidigt klara för allsvenskt spel nästa säsong.

– De gjorde en lite bättre andra halvlek än vad vi gjorde, så det räckte tyvärr inte idag, säger Doktare.

På onsdag väntar säsongens sista match för A-laget då kvalet avslutas med bortamöte med Mölndal i Ale Arena. En chans för KB att ge sig själva en fin avslutning på säsongen.

– Vi ska åka ner och göra en så bra match som möjligt och ha kul igen. Det är ju sista matchen för säsongen och sedan blir det en lång försäsong fram till nästa match, så det gäller bara att njuta och spela avslappnat så hoppas vi att vi vinner, säger Linus Doktare.

Se highlights från söndagens match i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Linus Doktare nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link