Hoppa till sidans innehåll

Nya ansikten redo för KB-debut

03 SEP 2021 16:46
Katrineholm Bandy gör sig redo för försäsongens andra match och då dyker både nya och mer välbekanta ansikten upp på isen när IF Boltic står för motståndet.
  • Skapad: 03 SEP 2021 16:46

Efter att ha fått en tuff start på försäsongens matchande med skador, sjukdomar och en 1-8-förlust mot Nässjö IF laddar nu Katrineholm Bandy om för en ny utmaning. Detta då IF Boltic gästar Kronfågel Arena under lördagen, men det är alltjämt ett decimerat hemmalag som kommer till spel. På skade- och sjukdomslistan finns sedan tidigare Joakim Olofsson, Lars Larsson och Hugo Sundberg och efter matchen senast fick även Jimmy Jeschinsky skrivas dit. Dessutom är Ludwig Westerling osäker till spel under lördagen.

Det gör att tränare Roger "Gubben" Carlsson har fått lyfta telefonluren och kalla in välmeriterad förstärkning från U-laget i form av Victor Nilsson och Robin Hellqvist.

– Nu ska vi se till att vi är bättre förberedda med avbytare, men det är inte alltid så lätt såhär års. Det är inte alla som har varit igång, men jag måste ge en stor eloge till de killarna som ställer upp. De har inte tappat mycket över sommaren och gör det jättebra. Det betyder jättemycket att de hjälper oss och framförallt nu när vi har drabbats av många bortfall i samma lagdel. Det handlar inte bara om ett antal spelare, utan det måste vara någorlunda rätt spelare också, säger "Gubben".

Två andra spelare som kommer att äntra isen under lördagen, som inte spelade i matchen mot Nässjö, är nyförvärven Pontus Magnusson och Henrik Cervin. Spelare som därmed står inför sin KB-debut och som "Gubben" tycker sig ha sett mycket intressant ifrån på träningarna.

– Pontus är en ganska aktiv målvakt. Han kommer ut ur målet mer än vad Simon (Westerdahl, reds anm.) gör till exempel. Jag hoppas att han får komma bra in i det och det ska bli spännande att se honom på riktigt. Träning är ju trots allt bara träning, så det ska bli spännande att se honom i match, säger tränaren och fortsätter om Cervin.

– Det märks verkligen att han har en bra blick för spelet och hittar jättemånga fina passningar. Han har koll på sina medspelare och har en bra klubba. Det är inget snack om att det är positivt och jag tror att han kommer tillföra oss jättemycket.

Klart står även att det som blev en nödlösning förra helgen kvarstår då Sebastian Brandt får fortsätta spela libero efter en imponerande insats mot Nässjö.

– Nu är ju det här på grund av skadeläget, men han har spelat där tidigare och nu börjar han bli så gammal att det är där han ska vara. Det är där man slutar (skratt). Nej, men han har koll på läget, är duktig på att lägga laget rätt i höjd och det som är roligt är att han är tillfreds med att spela där. Han gör det inte bara för att jag säger det, utan det var nästan så att han kom med förslaget själv. Det överraskade positivt på mig, men så får vi se hur vi gör den dagen då alla andra är tillbaka, säger "Gubben".

Överlag menar Carlsson att han går in i lördagens match med en positiv känsla efter en vecka där han inte känt igen sig själv alls.

– Jag sa faktiskt till spelarna att jag funderat på om jag håller på att bli lite mjuk eftersom jag har berömt dem två träningar i rad och det vet jag inte när det hände senast (skratt). Det har varit bra fart och bra spel, både i övningar och på tvåmål, så det har varit kul, säger han och fortsätter:

– Jag vill att vi ska vara aktiva i vår defensiv på lördag, för i och med att vi blir mer aktiva så blir vi rörligare. Hela laget blir bredare, täcker av större ytor och inte blir inaktiva genom att ställa sig och falla rakt bakåt. Vi ska försöka ta initiativ att stänga ytor så att Boltic tvingas välja en sida till exempel. Offensivt vill jag att vi ska försöka komma upp i banan mer centrerat för att inte stänga av ytor för oss själva. Vi ska inte spela den klassiska vindrutetorkarbandyn, åka två meter från sargen och tro att vi ska lyckas. Ett klassiskt uttryck är att man vill passera mittlinjen i mittcirkeln för att få valmöjligheter på offensiv planhalva. Det går inte att göra varje gång, men vi vill inte hamna ute i sargen istället för att spela inne i Boltics lag. Då tvingas de vända på sig ibland och gör de inte det så kommer vi inte komma någonstans.

Truppen till träningsmatchen mot Boltic: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Henrik Cervin, Olle Ekholm, Alexander Strand, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Ludwig Westerling, Gustav Mattsson, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och biljetter till matchen (endast förköp gäller) köper du här >>

Har du inte möjlighet att vara på plats för att se matchen? Se den då gratis på bandyplay.se med start 13.50 genom att klicka här >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link