Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Ny tuff dubbelhelg på bortaplan - "Vi måste vara förberedda"

29 JAN 2021 16:12
Efter att redan ha spelat tre raka bortamatcher så står nu Katrineholm Bandy inför ytterligare två. Detta då Västanfors IF och Åby/Tjureda välkomnar i helgen.
  • Skapad: 29 JAN 2021 16:12

Jakten på en, till att börja med, placering på den övre tabellhalvan fortsätter för Katrineholm Bandy kommande helg då laget först ska gästa nykomlingarna Västanfors IF på anrika Västanfors IP för att sedan bege sig ner till de småländska urskogarna för det sedan tidigare uppskjutna bortamötet med Åby/Tjureda. Matcher som KB kommer till med en god känsla efter att förra helgen ha lyckats få med sig två poäng hem från Ljusdals IP

– Absolut! Det var en skön seger och enligt mitt sätt att se på bandy så tycker jag att det var en ganska bra match. Vi utförde den på ett bra sätt. Det var positivt, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Lördagens västmanländska uppgift kan se relativt enkel ut på papper då "Fläkten" bara vunnit en av 16 matcher hittills den här säsongen, men faktum är att laget har stört bra många motståndare på resans gång. Faktum är att laget bara har förlorat en match med fler än tre måls marginal sedan mitten av december och förra helgen föll man mot Kalix med matchens absolut sista bolltouch.

– De har inte tagit så många poäng, men de har varit väldigt, väldigt nära flera gånger. Det är uddamål här och där, men om vi kan hitta den känslan vi hade mot Ljusdal och komma upp i den nivån så finns det en stor möjlighet att vinna. Det är gamla klyschor, men om vi inte gör vårt så kan vi också få stryk. Vi måste vara förberedda på samma sätt som mot Örebro eller något av topplagen. Det hoppas jag att vi är. Det är vår skyldighet att vara det, säger "Gubben".

Med fokuset på lördagens match kan Carlsson konstatera att att truppläget är sådant att Lars Larsson, Joakim Olofsson och Alexander Strand står på skadelistan samt att Philip Zander haft lättare sjukdomsbesvär under veckan. Av de som ska spela menar "Gubben" att han vill se bollen gå.

– Det ser ut att bli bra väder och bra is, så då vill jag se att vi släpper igång bollen och att vi kommer upp i noggrannhet offensivt med bolltempo och bollbehandling. Jag vill se att vi är varierade och att många deltar. Det ska bli svårt för Västanfors att lista ut vart vi ska ta vägen, säger han.

Matchtruppen mot Västanfors IF: Pontus Ekström, Simon Westerdahl, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Kristoffer Konttori, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Sändningen från lördagens match startar 13.50 och ses bäst på bandyplay.se.

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link