Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Öjdahl gillar täta schemat - "Känner mig som ett heltidsproffs"

01 DEC 2020 19:50
Efter söndagen sköna seger borta mot Lidköpings AIK är det redan under onsdagen dags igen för Katrineholm Bandy då UNIK Bandy väntar på bortaplan i Bandyallsvenskan.
  • Skapad: 01 DEC 2020 19:50

Katrineholm Bandy tog under söndagen säsongens första seger då Lidköpings AIK besegrades på bortaplan med 7-4, men någon vidare tid att njuta av två poäng blev det inte för sörmlänningarna. Istället var det träning direkt under måndagen inför onsdagens bortamöte med UNIK Bandy. En match som ursprungligen var tänkt att vara den allsvenska premiären i slutet av oktober.

– Det kändes väldigt bra igår (läs; söndag). Det var nog en av våra bättre matcher i år, eller det var det. Vi har en jäkligt go känsla i gruppen och gjorde en bra träning här ute idag. En bra känsla, helt klart, säger rutinerade Fredrik Öjdahl, som under söndagen fick kliva ner som back för första gången på ett bra tag.

– Det kändes ganska tryggt därbak. Vi är ett bra gäng jag, Jocke (Olofsson) och (Jimmy) Jeschinsky, så det blir nog kul (även framöver), säger han.

Söndagens seger bjöd under stora delar på ett tryggt och bra Katrineholmsspel och till onsdagens bortamöte med UNIK hoppas "Löjjan" att det kommer att sitta i.

– Vi flyttade ganska mycket boll på mittplan och vi var ganska bolltrygga på mitten-tredjedelen, vilket gjorde att vi fick motståndarna att röra lite på sig. Vi spelade inte bara sarg till sarg och långa pass, utan mycket korta passningar och mycket passningar framförallt i mitten-tredjedelen. Då blir det jobbigt att möta oss, säger 32-åringen.

När UNIK stod för motståndet i gruppspelet av Allsvenska Supercupen blev det Uppsala-seger med klara 5-1, vilket sedermera ledde till att de tog sig hela vägen till finalspelet på Backavallen. Ett resultat som inger respekt hos KB-spelarna inför onsdagens drabbning.

– Det lag vi mötte då var ett väldigt bollskickligt UNIK. De spelade på mycket folk och har väl egentligen ingen som inte vill ha boll i deras gäng, vilket vi tyckte var väldigt jobbigt då. Vi får se om vi tycker likadant nu. Vi har ställt om vår defensiv en hel del sedan dess, men jag tror att de kommer vilja ha mycket boll och tugga på i sitt spel. Så vi får se upp, säger Öjdahl, vars lag dock inte har några planer på att låta hemmalaget äga boll allt för mycket.

– Jag tror att det kan bli en kamp om taktpinnen faktiskt. Jag tror att båda lagen vill spela en liknande bandy nu och risken är att det kommer att svänga en del. Men jag tror att båda lagen vill hålla i bollen och värdera lägena, men samtidigt ha mycket passningar inom laget.

Att det här nu blir lagets andra match på fyra dagar och att det därefter väntar ytterligare tre matcher inom loppet av en och en halv vecka är dock ingenting som mäklare Öjdahl ser som betungande.

– Det är ju kul. Det är det. Det ska jag inte sticka under stol med. Sedan är det lite omständliga tider, men man känner sig som ett heltidsproffs nu, skrattar han.

Truppen till onsdagens match är densamma som den som besegrade Lidköpings AIK med den skillnaden att hemvändande Jesper Ekström tar plats istället för Finspångslånet Hugo Sundberg.

Matchtruppen mot UNIK: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Jesper Ekström, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Onsdagens match startar 19.00 i Relitahallen i Uppsala och spelas utan publik. Istället hänvisar vi till att matchen kan ses på bandyplay.se och hos O'Learys i Katrineholm. Glöm inte bort att ditt abonnemang på bandyplay.se ger cirka 40 procent av kostnaden tillbaka till din favoritklubb, Katrineholm Bandy.

Se hela intervjun med Fredrik Öjdahl nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link