Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Olofsson: "Roligaste matchen på året"

25 DEC 2021 13:50
Tomten har tömt sin klappsäck och granen har redan hunnit börja barra. Det är hög tid för klassisk annandagsbandy och detta då Katrineholm Bandy gästar TB Västerås under söndagen.
  • Skapad: 25 DEC 2021 13:50

Annandagsbandy på hemmaplan brukar vara en häftig folkfest och årets stora höjdpunkt, men av sportsliga skäl kan vi dessvärre inte spela hemma varje annandag. I år är ett sådant år då A-laget istället får bege sig upp till Västerås och ABB Arena för att möta TB Västerås. En repris på två av de tre senaste annandagsmatcherna och att det är någonting att se fram emot råder det ingen tvekan om.

– Man ser ju fram emot annandagen. Det är ju den roligaste matchen på hela året egentligen, så det blir riktigt roligt, konstaterar KB-försvararen Joakim Olofsson.

Annandagarna brukar dessutom passa KB som hand i handske rent sportsligt. Senast laget förlorade en annandagsmatch inför publik (fjolårets hemmaförlust mot TB spelades inför tomma läktare) var nämligen hela nio år sedan, då Örebro SK vann med 4-3 på Backavallen, och det finns många härliga minnen att prata om bara från de senaste åren.

– Det minne som spontant ploppar upp är väl Finspång hemma (2017 inför närmare 1 500 åskådare reds. anm.) i Division 1. Då var det ganska mycket folk här och det var ganska bra tryck på läktarna (skratt). Jag tror det blev oavgjort (5-5), så det var ju lite synd, men annandagen är den absolut roligaste matchen tycker jag, säger 32-årige Olofsson.

Nu är det dock TB Västerås som väntar på andra sidan och de två gånger lagen har mötts i annandagsmatcher på senare år har det blivit varsin knapp seger (7-6 respektive 7-4). Senast lagen möttes var det KB som fick jubla i och med att 5-5 i Allsvenska Supercupens gruppspel räckte till avancemang för de rödblåa och att det brukar bli tajt och tätt mellan lagen är knappast någon nyhet.

– Det ska bli kul att möta dem. Det blir oftast bra matcher. De har bra fart i grejerna, så det gäller att vi är på tå hela tiden. Nu är det bortaplan i år och vi missar tyvärr hemmapubliken, men de kanske kommer ett gäng till Västerås. Vi får hoppas det, säger Olofsson.

Det är även jämnt mellan lagen i den allsvenska tabellen då de båda står på nio inspelade poäng fram till jul. Tillberga har dock en match mindre spelad och alla poäng kommer vara blytunga för lagen i hopp om att slippa dras in i striden kring det negativa kvalstrecket. Poäng som mycket väl skulle kunna fördelas rätt med hjälp av stödet på läktarna.

– Det vore ju kul om vi kunde ha mer folk på läktarna än vad de har i alla fall, men det kanske vi får (skratt). Jag vet inte, men jag hoppas det. Det ska bli kul, avslutar Joakim Olofsson.

För tränaren Roger "Gubben" Carlssons och hans ledarkollegors del har julveckan präglats av sjukdomsproblem i truppen. Ingen spelare har i skrivande stund testat positivt för covid-19, men likväl skapar förkylningarna ett antal frågetecken inför annandagsmatchen. Frågetecken som dessvärre gör att matchtruppen inte kommer att offentliggöras förrän under söndagsförmiddagen på våra sociala medier.

Annandagsmatchen startar 15.00 i ABB Arena Syd i Västerås och vi behöver ditt stöd på plats! Köp dina biljetter till matchen här eller på plats på arenan och notera att det är obligatoriskt med vaccinpass för dig som är över 18 år och att det endast är sittande publik som gäller efter de senaste restriktionerna.

Inte möjlighet att vara på plats? Ingen fara! Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 13.50 >>

Se hela intervjun med Joakim Olofsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link