Hoppa till sidans innehåll

Poäng trots bedrövlig insats mot Västanfors

18 FEB 2021 23:10
Slå upp ordet rån i en ordbok och chansen är stor att där finns en bild från torsdagskvällens allsvenska möte på Backavallen mellan Katrineholm Bandy och Västanfors IF. Ett rån som hemmalaget svarade för.
  • Skapad: 18 FEB 2021 23:10

Efter ett ofrivilligt uppehåll på nästan två veckor fanns förhoppningarna om att Katrineholm Bandy skulle vara som kalvar på grönbete över att få skrinna ut till hemmamöte med Västanfors i Bandyallsvenskan under torsdagskvällen. Istället såg det snarare ut som en kombination av Bambi och tjuren Ferdinand - rejält svajigt och lojt nog för att platsa under korkeken.

Inte heller kom det någon humla att sätta sig på under matchens gång. Hemmalaget krånglade visserligen till sig en 1-0-ledning, men spelmässigt tvingade insatsen tränare Roger "Gubben" Carlsson att ta timeout efter dryga halvtimmans spel.

– De kliver ganska högt på oss och vi är inte med överhuvudtaget. Vi slarvar, slår bort passningar och de är ganska bra. Vi får inte fart på vårt eget spel och jag vet inte hur många lägen de skapar under de första 20-30 minuterna, suckar comebackande Joakim Olofsson.

Efter timeouten fanns visserligen små tendenser till förbättring och när Niklas Eriksson och Fredrik Öjdahl såg till att 1-0 blev 3-0 var känslan i paus trots allt relativt god. Det skulle väl ändå inte gå att spela ännu sämre i den andra halvleken? Svaret var dessvärre jakande.

– De äger hela spelet. Hela 45 minuterna. Vi har ingenting att komma med. Jag vet inte vad det är som händer. Vi är inte där överhuvudtaget, säger Olofsson.

När gästerna dessutom började göra mål så spred sig stressen och oron som en otäck vinterkräksjuka genom hemmmalaget.

– Vi blir stressade som fan. Vi stressar upp varandra alldeles för mycket och det blir bara pannkaka av allting. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är för dåligt helt enkelt, säger 31-åringen.

Matchen slutade tillslut 3-3 efter att "Fläkten" haft gott om bud på mer och säsongens minst välförtjänta poäng var ett faktum för KB. Det enda som månne kvalificerade sig för pluskontot var att 16-årige Gustav Danielsson fick göra allsvensk debut i matchen.

– Det var extremt kul. Det var ett bra tempo. Jag spelade inte jättemycket, men när jag var inne kände jag att jag hängde med, säger Danielsson fylld av många olika känslor efter matchen.

– Vi spelar stressat hela vägen, skulle jag säga. Det är någonting som inte kuggar i riktigt, säger han om matchen i stort.

Positivt får också anses vara att det bara är två dagar till nästa match och chans till revansch. Detta då Falu BS gästar Backavallen på lördag för Miranda-matchen.

– Det är bara att sura ikväll och så tar vi nya tag i morgon på träningen inför lördagens match, säger Joakim Olofsson.

Matchfakta: Katrineholm-Västanfors
Mål: 1-0 22' Linus Doktare, 2-0 36' Niklas Eriksson, 3-0 43' Fredrik Öjdahl, 3-1 57' Robin Rebermark, 3-2 59' Dimitrij Loginov, 3-3 80' Dimitrij Loginov.
Utvisningar: KB: 2x10 min VIF: 3x10 min
Hörnor: KB: 6 (0 mål) VIF: 11 (0)

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Joakim Olofsson och Gustav Danielsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link