Hoppa till sidans innehåll

Psykningen inför rivalmötet - "Har hört att de är väldigt nervösa"

08 NOV 2019 17:41
Efter en fin start på säsongen väntar nu en helt annan utmaning för Katrineholm Bandy. Detta då rivalerna Örebro SK står för motståndet i Behrn Arena under lördagen.
  • Skapad: 08 NOV 2019 17:41

Örebro SK på bortaplan väcker med säkerhet minnen hos varenda bandysupporter i Katrineholm och under lördagen är det dags igen. Ett rivalmöte som den tidigare ÖSK-spelaren Jimmy Jeschinsky gör allt för att elda på inför avslag.

– Jag hoppas att vi tar med oss det vi gjorde i lördags och fortsätter med det, så tror jag Örebro kommer att vara väldigt nervösa på lördag. Vi har lite överraskningar att komma med, så jag tror att vi kommer att ställa dem lite mot väggen, säger han och fortsätter:

– Det har blivit lite psykningar (mot gamla lagkompisar reds. anm.) i veckan nu och jag har hört att de är väldigt nervösa. Det gör mig bara glad (skratt).

Oavsett ÖSK:s mentala tillstånd inför klassikermötet så kvarstår definitivt faktum att Katrineholm behöver fortsätta på den vägen de slog sig in på hemma mot IFK Kungälv i premiären. Den täta defensiven, avståndet mellan lagdelarna i både offensiv och defensiv samt skärpan i avsluten. Nästan allt föll på plats.

Borta mot Örebro har det dock inte gått något vidare under de senaste åren och framförallt har det skurit sig rejält när hemmalaget klivit upp i banan och satt press på KB-försvaret. Ska det bli bortaseger under lördagen så måste Roger "Gubben" Carlsson och hans stab ha en tydlig plan för ett sådant scenario ska hanteras.

Truppen till lördagens bortamöte är densamma som besegrade IFK Kungälv förra helgen och det innebär bland annat att 16-årige Olle Ekholm får fortsatt förtroende i A-laget.

– Det kändes bra. Det var lite nervöst i början, men det kändes bra tyckte jag, säger Ekholm om den lyckade allsvenska debuten och fortsätter:

– Det har gått bättre och bättre tycker jag. Det var lite svårt med tempot i början, men jag har kommit in i det mer och mer.

Matchtruppen mot Örebro SK: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 14.00 i Behrn Arena och vi hoppas givetvis på ett stort bortafölje så att vi även kan vinna läktarmatchen mot "Svamparna". Har ni inte möjlighet att vara på plats så ser ni matchen med fördel hos O´Learys i Katrineholm, på Katrineholms-Kurirens hemsida eller på bandyplay.se.

Se hela intervjun med Jimmy Jeschinsky i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Olle Ekholm nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link