Hoppa till sidans innehåll

Publikinformation: Vaccinationsbevis

03 DEC 2021 15:46
Katrineholm Bandy informerar här om vad som gäller för dig som åskådare i Kronfågel Arena i och med införandet av krav på vaccinationsbevis.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2021 15:46

Från den 1 december gäller nya föreskrifter och allmänna råd från Folkhälsomyndigheten om särskilda begränsningar för att förhindra covid-19. Dessa riktar sig till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och ytterligare verksamheter och omfattar miljöer där många människor träffas. Från den 1 december införs också möjligheten för arrangörer av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus att ha fler än 100 deltagare genom att använda vaccinationsbevis.

Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen Covid-19 eller för personer under 18 år. Om du har medicinska skäl att inte vaccinera dig är det ditt eget ansvar att kunna påvisa detta.

Läs mer om beslutet gällande vaccinationsbevis på regeringens hemsida

Ovanstående innebär att du som vill gå på seniorbandy i Kronfågel Arena tills vidare kommer att behöva tillhandahålla ett giltigt vaccinationsbevis. Detta hämtar du gratis och enkelt via någon av länkarna nedan.

Ladda ner ditt vaccinationsbevis med Bank-ID >>

Så beställer du ett vaccinationsbevis utan Bank-ID >>

Katrineholm Bandy har beslutat att tillämpa kravet om vaccinationsbevis på samtliga seniormatcher framöver, det vill säga både A- och U-lag. Detta med start omedelbart. Beslutet innebär att personer över 18 år som saknar vaccinationsbevis kommer att nekas inträde i arenan. För frågor angående eventuell återbetalning av köpt biljett - se kontaktuppgifterna längst ner i artikeln.

Vid föreningens övriga matcher gäller, om inte annat anges, maximalt 100 åskådare i arenan och maximalt åtta personer per sällskap. Avstånd på minst en meter åt varje håll skall hållas mellan sällskapen. Spelare, ledare och funktionärer räknas inte in i åskådarantalet.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ SOM ÅSKÅDARE:

  • Ta med giltigt vaccinationsbevis SAMT giltig legitimation till arenan.
  • Kom i god tid. I och med att det nu är mer än bara en matchbiljett som ska kontrolleras finns risk för köbildning.
  • Gå aldrig på match om du känner av symptom av Covid-19 och du inte har testat dig.
  • Testa dig om du känner av symptom – oavsett om du är vaccinerad eller ej.
  • Visa respekt och hänsyn gentemot varandra och gentemot de ideellt arbetande inom klubben som gör sitt bästa för att hantera situationen så smidigt som möjligt.

Läs mer om aktuella rekommendationer från Folkhälsomyndigheten >>

UPPDATERING 22 DECEMBER:

Under tisdagen den 21 december kommunicerade regeringen och Folkhälsomyndigheten nya restriktioner som börjar gälla från den 23 december. Vaccinpass är dock alltjämt obligatoriskt på våra seniormatcher för dig över 18 år, men från och med 23/12 krävs att all publik är sittande i arenan.

Vid frågor:

Entré, biljetter, hantering på plats i arenan:
Peter Öjdahl
This is a mailto link
070-571 90 96

Kommunikation, press, övrigt:
Martin Gustafsson
This is a mailto link
073-716 19 76

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link