Hoppa till sidans innehåll

Rivalmöte i oranget - "Positivt att vi kan bidra"

31 JAN 2020 19:57
Efter ett kortare uppehåll och långa förberedelser är det under lördagen äntligen dags för den historiska upplagan av Orange Match på Backavallen.
  • Skapad: 31 JAN 2020 19:57

På isen har det varit vila från match i nästan två veckor. Utanför densamma har arbetet varit intensivt den senaste tiden för att under lördagen kunna presentera den historiska upplagan av Orange Match på ett så bra sätt som möjligt. 

Ett nytt koncept kräver sin utförliga presentation och orden om Orange Match har varit många och förväntansfulla. Vad som dock inte ska glömmas bort är att lördagens hemmamöte med Örebro SK även är ett klassiskt rivalmöte mellan två lag som inför helgen parkerar precis bredvid varandra i tabellen, på varsin sida om elitseriekvalstrecket. Det är med andra ord en oerhört häftig match, även rent sportsligt, att se fram emot.

– Det är jätteroligt att få vara med om ett sådant här arrangemang och att alla pengar går till en bra sak. Det är jättekul att få vara med om en sådan sak, men samtidigt kan inte vi spelare fokusera för mycket på det. Det är träningar i veckan och match i helgen som gäller, precis som vanligt. Det är så tajt i tabellen att vi måste ge allt på det, men samtidigt tycker jag givetvis att det är en jättebra grej, säger Niklas "Messi" Eriksson inför matchen.

Även tränaren Roger "Gubben" Carlsson är inne på att det positiva känslor som rör sig i kroppen inför lördagens batalj.

– Det är bara positivt, naturligtvis, att vi kan vara med och bidra till att det här våldet mot kvinnor försvinner. Sedan hoppas jag också att det här kan locka ner lite fler människor att titta på matchen. Då blir det en extra rolig inramning, så jag ser bara positivt med det, säger han.

När säsongens första klassikermöte spelades, i Behrn Arena, skrällde ett då fortfarande nederlagstippat Katrineholm och vann med 9-6, men det betyder på intet vis att lördagens match kommer att bli enkel.

– Det är en tuff match. De är riktigt bra, men det är roligt. De ligger också med uppe i toppen, så det ska bli kul, säger lagkapten Linus Doktare.

Hur ska laget då agera för att lyckas besegra rivalerna ännu en gång? Ja, det svaret är inte helt enkelt att komma fram till.

– Jag tycker att Örebro har ett bra spel. De varierar mycket spel längs med isen med lite lyft, så det är svårt att försvara sig mot dem. De har jättebra variation och många duktiga spelare, både på isen och i luften. Det är lite likt oss på ett sätt kanske, att vi kan variera spelet på isen och i luften. Det är en utmaning att försvara sig emot dem, säger Niklas Eriksson.

I lördagens matchtrupp saknas två spelare som ni säkert vant er vid att se där, nämligen Henrik Karlsson och Lars Larsson. Detta på grund av lättare skadekänningar/sjukdom. Istället kan Philip Zander komma att få göra säsongsdebut i A-laget mellan stolparna och storebror Olle Larsson tar plats i truppen istället för Lars.

Matchtruppen mot Örebro SK: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

– Det ska bli kul med ett arrangemang runt omkring för en bra sak. Jag hoppas att det kommer mycket folk i och med att det är frivillig entré. Det ska bara bli roligt och jag hoppas att det kommer mycket folk så att vi kan göra någonting riktigt bra av den orangea matchen, säger Linus Doktare.

Läs mer om Orange Match >>

Buda på spelarnas specialframtagna, signerade, orangea matchtröjor direkt efter att matchen är slut >>

Om ni inte har möjlighet att vara på plats - se matchen direktsänd med start 14.40 >>

Lördagens match startar 15.00 och alla entréintäkter går oavkortat till UN Women Sverige.

Se intervjun med Niklas Eriksson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Linus Doktare och Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link