Hoppa till sidans innehåll

Så ska KB hålla sig på vinnarspåret - "Det gäller att vara ödmjuk"

15 NOV 2019 13:52
Katrineholm Bandy kliver in i den tredje allsvenska omgången utan poängtapp, men vad är egentligen nyckeln för att bibehålla den synnerligen goda formen?
  • Skapad: 15 NOV 2019 13:52

När Lidköpings AIK, under ledning av KSK-ikonen Jesper Bryngelson, gästar Backavallen under lördagen så ställs de överraskande nog mot ett obesegrat Katrineholm Bandy. Ett hemmalag som fått pusselbitarna att falla på plats rejält under säsongsinledningen och som nu ska försöka hantera faktum att de slår allt mindre ur underläge. Men vad har egentligen varit framgångsreceptet?

– Jag har märkt av ett större go i laget. Vi kämpar mer enda tills det att bollen är bruten och då får vi med oss farten i offensiven, vilket vi kan straffa de flesta lagen på. Vi har mycket bättre fart, även hemmåt. Det är det som gör att de inte kan hoppa emellan och att vi är med hela vägen hem, säger målvakten Pontus Ekström.

Tränaren Roger "Gubben" Carlsson är inne på samma spår som sin 18-årige adept och menar även att nyckeln framåt är att behålla fokus på den egna prestationen.

– Du kommer i vissa lägen som tränare när du inte ska vara inne och peta så mycket och det är väl där vi är ungefär. Så enkelt är det, skrattar "Gubben" och fortsätter:

– Det handlar mycket om förberedelserna inför match, både mentalt och fysiskt, för att inte komma in till match och tro att det kommer att se likadant ut som tidigare. Det gäller att vara ödmjuka inför det. Är vi inte det, utan tror att "det här kommer att ordna sig", då kommer vi att få på näbben ordentligt. LAIK är ett jättebra lag och vi kan få på näbben även om vi gör en jättebra match. Sådana kvaliteter har dem, men vi ska absolut inte få stryk av dem på grund av att vi inte gör det vi ska göra.

"Gubben" tycks även ha anammat uttrycket "att leva som man lär", för det går inte att beskylla honom för att vara inne och peta för mycket i laget. Det är nämligen exakt samma lag som, preliminärt, kommer till spel under lördagen som har spelat de två inledande matcherna.

Matchtruppen mot Lidköpings AIK: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 15.00 på Backavallen och om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se eller hos O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Pontus Ekström i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link