Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Borlänge - "Det är som en tombola"

30 NOV 2019 20:08
Katrineholm Bandy lyckades inte imponera i lördagens bortamöte med Borlänge, men vad gör väl det när två poäng bärgas ändå.
  • Skapad: 30 NOV 2019 20:08

Det var serieledarna mot tabelljumbon och en match som på förhand rimligtvis bara kunde sluta på ett sätt, men hemmalaget Borlänge gav gästande Katrineholm en rejäl match under lördagen. Delvis på grund av ett strukturerat och tätt försvarsspel, men även på grund av att gästerna inte alls kom upp i nivå.

Tempot var lågt, passningarna otajmade och offensiven såg stundtals ut som ett passivt handbollsanfall. Istället var det den efterlysta hörneffektiviteten som hjälpte sörmlänningarna på vägen på Tunets IP. Niklas Eriksson var först med att hitta rätt i spelformen, fram till 1-2, och i den andra halvleken var det minst lika glödhete Linus Doktare som slog till två gånger om.

Poängkungarna var inblandade i gästernas samtliga sju mål under eftermiddagen (Doktare med fyra mål och en assist och Eriksson med två mål och två assist) och krasst så var det deras effektivitet som gjorde att matchen kunde vinnas med 7-4 och två nya poäng bärgas.

– Vi har ganska mycket att göra igenon, i stort sätt, hela matchen, så vi får ligga i och kriga på där nere. De är duktiga och de sliter för sina djur, säger Joakim Olofsson innan han brister ut i skratt för felsägningen.

– De sliter som djur menar jag, skrattar han.

Tränaren Roger "Gubben" Carlsson tog gladeligen emot poängen, men var inte heller han speciellt tillfreds med insatsen.

– Vi tar genvägar hela tiden. Det blir som en jävla tombola. Det är tombola i huvudet på spelarna och det är tombola ute på banan också. Det bara far runt. Jag stod och funderade på att ta en timeout, men jag skulle ha behövt en timeout på tio minuter för att reda ut den där skiten, säger han.

Redan under söndagen finns dock chansen att göra en bättre insats då Katrineholm gästar seriefavoriterna Falu BS på Lugnet.

– Vi måste strukturera upp oss bättre och så måste vi spela bollen rätt när vi, exempelvis, har brutit ett anfall. Vi måste sätta den på en medspelare eller rensa undan den. Vi kan inte försöka dribbla förbi tre, fyra gubbar två meter utanför straffområdeslinjen och tro att det ska fungera. Då är Falun så pass mycket, mycket bättre än Borlänge att de kommer att de kommer att straffa oss benhårt. Då får vi stryk så det dånar om det, säger "Gubben".

Söndagens match startar 13.15 och sänds på bandyplay.se, Katrineholms-Kurirens hemsida och på O'Learys i Katrineholm.

Se highlights från lördagens match i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Joakim Olofsson och Roger "Gubben" Carlsson nedan.

 

 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link