Hoppa till sidans innehåll

Segersviten stannade vid fyra - "Det bästa laget vi har mött"

17 JAN 2021 19:21
Katrineholm Bandys segersvit stannade vid fyra raka matcher för den här gången. Detta då seriesuveränerna Örebro SK blev för svåra i Behrn Arena under söndagen.
  • Skapad: 17 JAN 2021 19:21

Det var svårast möjliga uppgift som väntade Katrineholm Bandy under söndagen då obesegrade Örebro SK stod för motståndet i Behrn Arena, men gästerna gav rivalerna en rejäl match om poängen. Inledningsvis gjorde man det genom att vårda bollen väl på egen planhalva och tillställningen var länge jämn. Första målet anades bli viktigt.

Dessvärre för KB:s del var det hemmalaget som gjorde det då Nico Nevalainen, i misstänkt offside-position, fick en fin passning av Johan Näsholm och kunde göra 1-0 från nära håll. Det var i matchminut 20, men bara minuten senare kom svaret. Detta då Linus Doktare fick ner ett inspel från Fredrik Öjdahl i straffområdet och kvitterade på klassiskt Doktare-manér med ryggen mot mål.

Den korta, intensiva målkavalkaden var dock inte över där, för bara ytterligare två minuter senare var det dags för nästa finländare att presentera sig då Saku Hämäläinen snappade upp en retur från Philip Zander och utnyttjade ett passivt KB-försvar till att göra 2-1.

De siffrorna stod sig hela vägen till pausvilan och känslan var verkligen att match var helt jämn.

– De har bollen mycket mer och kör ganska bra på oss. Vi sjunker kanske lite väl djupt ibland, men det är ju inte medvetet. Det är de som är så pass bra att vi tvingas sjunka ihop som vi gör, men vi gör det ganska bra ändå sett utifrån det, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson efter matchen.

I början av den andra halvleken kom dock det som skulle visa sig bli dödsstöten. Tre dåliga bolltapp från KB-spelare resulterade i tre obesvarade ÖSK-mål innan klockan hade slagit 70 och därmed var uppförsbacken enorm. Gästerna försökte hitta lite tryck offensivt, men det var där dagens stora problem låg. Anfallen blev ofta för korta och passningsspelet haltade alldeles för ofta.

Lite nerv fick dock matchen efter att Fredrik Öjdahl tryckt in en hörnretur i den 73:e minuten och Linus Doktare, två minuter senare, sugit ner ett flipp från Kristoffer Konttori och satt 5-3. Ytterligare ett par bra målchanser skapades och dessutom hittade totalt en eller två bollar ribban bakom Joakim Bergqvist i hemmamålet, men summa summarum så ville det sig inte. ÖSK vann matchen relativt rättvist med 5-3.

– Vi gör för mycket fel som vi inte har råd med mot ett såhär bra motstånd. Vi tappar bollar och slår bort bollar lite i frustration, men sedan har vi också våra möjligheter. Vi missar lägen och har någon boll i ribban. Det är väl det som gör att de vinner. De är lite tyngre och är mer noggranna på mittplan än vad vi är, säger tränare Carlsson.

Lagkapten Linus Doktare, som noterades för sin 19:e och 20:e poäng för säsongen, var inne på en liknande analys.

– De har ett bra lag. De har bra snurr på bollen och spelar på många spelare. Det är det bästa laget vi har mött i år. Vi gör en ganska bra match defensivt, men offensivt behöver man nästan vara hundraprocentig på sina lägen i såhär tajta matcher, säger "Limpo".

Det råder dock enighet om att söndagens insats innehöll en hel del positiva bitar att ta med sig till onsdagens uppskjutna bortamöte med IF Boltic.

– Det finns jättemycket att ta med, framförallt det defensiva. Visst, vi släpper in fem mål, men det är lite dåligt en period i början av andra halvlek. Annars är det ganska bra defensivt och de gör sina mål på bra saker. Det får man inte glömma, så det finns mycket att ta med sig, säger "Gubben" och får medhåll av sin lagkapten.

– Jag tycker absolut att vi gör många bra saker som vi ska ta med oss. Det finns mycket att bygga vidare på tills på onsdag, säger Doktare.

Matchfakta ÖSK-KB:
Mål: 
1-0 20' Nico Nevalainen, 1-1 21' Linus Doktare, 2-1 23' Saku Hämäläinen, 3-1 49' Jacob Sjölander, 4-1 53' Saku Hämäläinen, 5-1 69' Nico Nevalainen, 5-2 73' Fredrik Öjdahl (hörna), 5-3 75' Linus Doktare.
Utvisningar: ÖSK: - KB: 1x5min
Hörnor: ÖSK: 10 (0 mål) KB: 3 (1).

Härnäst väntar lördagens uppskjutna bortamöte med IF Boltic på Tingvalla Isstadion för Katrineholms del. Den matchen spelas 19.00 kommande onsdag.

Se highlights från söndagens match genom att klicka här >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link