Hoppa till sidans innehåll

Sent om sider - de prisades för säsongen 19/20

23 NOV 2020 17:10
Efter att förra säsongens ungdomsavslutning blev inställd på grund av pandemin så dröjde det enda fram till gången söndag innan en rad tunga priser tillslut delades ut.
  • Uppdaterad: 23 NOV 2020 17:11

När coronapandemin bröt ut i våras tvingades Katrineholm Bandy bland annat skjuta upp den årliga ungdomsavslutningen och allt eftersom restriktioner har legat kvar i olika former tvingades föreningen inse att den inte skulle kunna gå att genomföra överhuvudtaget. Istället har varje enskilt lag här under hösten delat ut priser internt för insatserna i fjol och under söndagen kunde tillslut även de en rad stipendium delas ut från supporterklubben Katrineholm Bandy, ICA Maxi och föreningen själva.

Priser och stipendier från supporterklubben Katrineholm Bandy för säsongen 19/20:

Årets ungdomstränare:

"Han är bra på att lära ut sporten till ungdomarna och har en bra gedigen kunskap, vilken han förmedlar på ett kunnigt och metodiskt sätt. Han ställer alltid upp både för den egna verksamheten samt vid bandyförbundets regionläger. Där är han med och ser till att förutsättningarna och miljön är väldigt goda för ungdomarna, både vad gäller individuella färdigheter samt att bygga gemensamma mål.

Han har en blick att finna matchlika övningar och är alltid väl förberedd inför uppgifterna. Han ser alla individer och är bra på att anpassa träningen, så att alla, oavsett hur långt de kommit i sporten, får en stadig utveckling genom de olika aktiviteterna som genomförs.

Han är en bra och viktig ledare, inte bara för ungdomsverksamhetens fortsatta utveckling i klubben, utan har även stor erfarenhet från att leda seniorlag, och med det förbereda individerna inför deras fortsatta resa från ungdom till junior och sedan vidare till senior.

Han är en av få, om inte den enda, tre gånger om att vinna KOSA-Natta för en och samma förening. 

Årets ungdomstränare är:

Roger Staaf, Katrineholm Bandy P16

Rogga Staaf
Roger Staaf.

Årets ungdomsledare:

En bra ungdomsledare är inte alltid den som vet mest och är bäst på bandy. Det kan också vara en person som lägger ner tid och engagemang på att se till stå att våra ungdomar faktiskt kan åka på sina skridskor!

Med noggrannhet och stor kunskap om materialet ansvarar han för slipningen av ca 35 skridskor. Han spenderar oändligt många timmar i sliprummet och tillsammans med ledarna på isen ser de till att varje spelare får de bästa förutsättningarna att kunna spela bandy. Här lämnas inget åt slumpen! Varje spelares åkyta, radie och slipdatum dokumenteras noga. Handslipen håller han inlåst i en låda tillsammans med sina brynen och putsdukar.

Från en pappa på läktaren i jeans och flanellskjorta till en given plats i ledarstaben i två ungdomslag. (U11 & U13/14). Ja, så kan det gå när man visar sig vara väldigt bra på det man gör.

A-laget må ha sin ”Slip-Nilsson” men vi har vår egna ”Slip-Rickan”!

Årets ungdomsledare

Martin Rickan

Martin Rickan
Martin Rickan.

Årets ungdomsspelare:

Spelaren har sin styrka i skridskoåkningen samt en fantastisk blick för spelet vilket gör att han kan spela på flera olika positioner. Spelaren har egenskaper som ger honom en enorm styrka i att sätta sina lagkamrater i bra lägen. Spelaren är inte bara tongivande i klubblaget utan var även den drivande motorn i det regionlag som spelade regionslutspel för 16-åringar i januari. Med hans styrkor och med den utveckling han visar har han lyfts fram och tagit en plats i Katrineholm Bandys A-lags trupp från säsongen 2020/21.

Årets ungdomsspelare är:

Gustav Danielsson, Katrineholm Bandy P16

Gurra D
Gustav Danielsson.

Årets målvakt:

Spelaren har alltid haft en hög träningsnärvaro. Ett leende på läpparna. Spelaren är en glädjespridare i laget både på och utanför planen. Spelaren är en bra lagkamrat i både med och motgångar. En bruten tå var heller inget hinder som stoppade spelaren från träning eller match. Tack för en grymt bra säsong ”Vår hjälte i buren är rena rama muren”.

Årets målvakt

Sven Lundevaller Katrineholm bandy U14

Sven L
Sven Lundevaller.

Stipendier från ICA Maxi och Katrineholm Bandy för säsongen 19/20:

Årets extraordinära prestation:

Priset går till en spelare som visar stor ambition, ödmjukhet och motivation till sporten och sitt idrottande. Han är en förebild för dom yngre samt en stor ambassadör åt Katrineholm Bandy och idrotten i Katrineholm. Spelaren befinner sig i den absoluta sverigetoppen i sin årskull, och hans talang och utveckling går inte obemärkt förbi.

I januari 2020 belönades han således med en landslagsplats i den svenska VM-truppen för 15-åringar. Från säsongen 2020/21 återfinns han även i Katrineholm Bandys A-lag.

Årets extraordinära prestation

Gustaf Doktare, Katrineholm Bandy P16

Gurra Doktare
Gustaf Doktare.

Årets uppmuntringspris spelare/ledare:

– Hon är snäll, en ”stor” kompis och snabb på skridskor. Hon är den bästa tränaren!

Citatet kommer från en deltagare i Bandykul där årets pristagare, förutom att träna och spela matcher med sitt eget lag, även är en omtyckt ledare. Det har resulterat i fler dagar på Vallen än många andra ungdomar i hennes ålder. Hon har en förmåga att se ALLA deltagare. Både de som gör sin bästa dragning på isen och den som vill sitta på sidan ett tag.

Hon är en förebild för våra deltagare på Bandykul men även för våra unga tjejer i föreningen. Vi hoppas att hon fortsätter med sitt engagemang, för ungdomsledare som Felicia är vår framtid! 

Uppmuntringspris spelare/ledare

Felica Mokvist

Felicia M
Felicia Mokvist.

Årets uppmuntringspris för domar- och ledarinsatser:

Det här laget har utöver sitt bandyutövande under den här säsongen 19/20, utbildats sig till domare för att kunna döma poolspel i yngre åldrar. Laget har även vid förfrågningar från andra orter åkt iväg och hjälpt andra föreningar att döma poolspel vid flera tillfällen under säsongen. Utöver detta har man figurerat som ”unga ledare” för projektet Skridskokul.

Laget har visat ett stort intresse och engagemang både som domare och ”unga ledare” vilket föreningen värderar väldigt högt.

Uppmuntringspriset för domar- och ledarinsatser

Katrineholm Bandy U14

Jensa
Ledare Jens Hellqvist mottog priset å U14-lagets vägnar.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link