Hoppa till sidans innehåll

Slarvigt KB blev överkörda av TB

22 FEB 2020 00:58
Katrineholm Bandy lyckades inte hitta in på vinnarspåret under fredagskvällen och det var de egna misstagen som stod främst i vägen.
  • Skapad: 22 FEB 2020 00:58

Inför fredagens allsvenska drabbning i ABB Arena spelade hemmalaget för att försöka undvika negativt kval. Gästerna för att försöka nå det positiva. Motivation i båda läger, men när det kom till att kontrollera känslorna och spela bra bandy så var det bara ett lag som levererade.

TB Västerås bjöd, i vanlig ordning, på en fartfylld och kreativ bandy, men det var inte heller särdeles svårt för de svartklädda att få saker och ting gjort under fredagen. På andra sidan stod nämligen ett vitklätt gäng som varken hittade rätt i passningsspel, avslut eller åkningar. Istället gavs hemmalaget ytor, passningsvägar och avslutslägen i parti och minut, vilket tillslut tog musten ur gästerna.

4-2 i paus efter en sen reducering av Niklas Eriksson, som för övrigt tycks fortsätta göra precis hur mycket mål som helst oavsett matchbild, gav visst hopp inför den andra halvleken, men när matchbilden fortsatte att vara densamma så var det inte alls ologiskt när hemmalaget gled ifrån till en komfortabel 8-3-seger. Ett resultat som gör att drömmen om ett Elitseriekval nu är helt borta för Katrineholm.

– Det är givetvis synd att kvalplatsen inte är tillgänglig längre och sedan är det synd att vi, framförallt i början av matchen, bjuder på för många mål genom egna misstag. Det utnyttjar Tillberga, vi hamnar i underläge och det blir sura miner istället för att vi får med oss lite positiva grejer. Idag förlorar vi på våra egna misstag, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Härnäst väntar nu en avslutande hemmamatch på Backavallen mot ett Gripen Trollhättan som även de slåss för sin överlevnad kring det negativa kvalstrecket.

– Vi har ett ansvar gentemot alla lag runt Gripen i tabellen, så vi ska ju också spela på ett sätt som att det gällde att hänga kvar. Vi ska gå ut och göra en så bra match vi någonsin kan. Speciellt så har vi ju revansch att hämta på oss själva efter en sådan här insats naturligtvis. Vi ska göra en så bra match vi kan, säger "Gubben".

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link