Hoppa till sidans innehåll

Stabil insats gav årets första seger

18 JAN 2020 23:31
Katrineholm Bandy är tillbaka på det allsvenska vinnarspåret efter att under lördagen ha besegrat Skutskärs IF med övertygande 8-2 (4-1).
  • Skapad: 18 JAN 2020 23:31

Efter fyra raka matcher utan seger var det ett rejält laddat Katrineholm Bandy som äntrade Skutskärs IP under den sena lördagseftermiddagen, men samtidigt som spelarna gjorde entré på planen så gjorde regnet samma sak.

Den första halvleken blev stundtals någon form av bisarr parodi på bandy på grund av vädret, men trots de dåliga förutsättningarna så var det Katrineholm som visade sig vara det bättre laget. Marc Samuelsson inledde målskyttet i den 17:e matchminuten och när samme Samuelsson satte sitt andra för dagen 17 minuter senare så var det 0-4 på tavlan.

– Det kom en jävla skur där i första halvlek, så det blev lite vattenpolo över det. Det gick att spela, men på vissa delar av planen så stannade bollen bara och det blir väldigt oberäkneligt. Det var skönt att gå in i paus med en 1-4-ledning, säger Marc Samuelsson och fortsätter:

– Jag kände mig pigg i benen och spelsugen trots vädret. Man börjar vänja sig vid att det kan se ut hur som helst (skratt). Det gäller bara att tagga igång ordentligt inför en sådan här match när man kommer ut och ser att det regnar som det gör. Det gäller att vara med i skallen.

Efter 1-4 i halvtid så avtog regnet till den andra halvleken och isen blev aningen mer spelbar, men matchbilden bestod. Gästerna var numret större i det mesta och kunde mestadels kontrollera tillställningen bra. Något som på resultattavlan bland annat innebar att nämnde Samuelsson och Niklas Eriksson båda fick kvittera ut varsitt hattrick. Matchen slutade tillslut 8-2 efter att också Eric Lisell skrivit in sig i målprotokollet två gånger om.

– Det känns mycket skönt. Det är ju en sådan här match som man känner på förhand att man bara ska ha, så att säga. Det var jätteskönt att vi vinner den med lite marginal också. Det känns positivt, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Det går dock inte att njuta särdeles länge av segerns sötma, för redan under söndagen är det ny match då UNIK står för motståndet i Relitahallen i Uppsala. En match dit "Gubben" siktar på att ta med sig samma trupp som spelade under lördagen, men där ett visst frågetecken finns för Jesper Ekström som tvingades kliva av lördagens match med en lättare lårkaka.

– Vi får se, men "Jeppe" är stark så jag tror och hoppas att han är med i morgon, säger "Gubben" och fortsätter:

– Hade inte det här med "Jeppe" hänt så hade det varit samma trupp i alla fall och sedan om jag hade gjort några byten är ju en annan femma. Det jag fortfarande funderar på är givetvis hur det blir med "Jeppe" och sedan även målvaktsfrågan. Där har jag inte bestämt mig ännu.

Söndagens match i Uppsala startar 15.00 och ni ser den på plats, på bandyplay.se, hos Katrineholms-Kuriren eller på O'Learys i Katrineholm.

Se highlights från lördagens match i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Marc Samuelsson och Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link