Hoppa till sidans innehåll

Starka känslor när KB tillslut förlorade - "Blir lite tjafs"

23 NOV 2019 19:19
Katrineholm Bandy är inte längre obesegrade i Bandyallsvenskan. Detta då Ljusdal vann lördagens möte på Backavallen med 3-4 (1-1).
  • Skapad: 23 NOV 2019 19:19

Efter att ha inlett säsongen med tre raka segrar fick Katrineholm Bandys segertåg någon form av lättare signalfel under lördagen när Ljusdals BK gästade Backavallen. Hemmalaget fick visserligen en drömstart i duggregnet när Niklas Eriksson hängde 1-0 i den blott andra matchminuten, men det skulle visa sig bli den enda rödblåa ledningen i matchen.

Gästernas skyttekung Caspher Ekström kvitterade från straffpunkten efter dryga halvtimmans spel i en första halvlek som annars mest präglats av den dåliga isen och den kollision mellan hemmalagets Niklas Eriksson och gästernas målvakt Jonas Svensson som satte den sistnämnde ur spel en längre tid. Veteranen började blöda från ansiktet efter krocken, men kunde återvända till spel senare i halvleken.

– Jag hinner inte se vad det är som träffar honom, men det slås ett lyft av någon som han tjuvrusar ut på och ska ta. Jag går i andra riktningen, jäms med liksom, och ska ta ner den. Troligtvis är det väl min klubba som åker in innanför gallret på honom, men jag hinner inte riktigt reagera på vad som är på väg att hända. Efter det så blir det lite tjafs mellan mig och backen där (Jeremy Nöjd reds. anm.), men det är sådan som händer. Jag tror att vi också hade blivit arga i en motsvarande situation och jag förstår frustrationen, men jag kan inte göra någonting åt det, säger Eriksson.

I den andra halvleken hade gästerna, för dagen utan storstjärnan Misha Svechnikov på isen, bestämt sig för att spela betydligt rakare och det straffade Katrineholm direkt. 1-2 satte Caspher Ekström efter att precis ha hunnit före en utrusande Pontus Ekström i hemmamålet på en djupledsboll och efter att Linus Doktare kvitterat så kunde samme Ekström sätta 2-3 oerhört snyggt efter att ha fått en smörpass av Marcus Öhman och tempoväxlat sig till ett friläge.

– Under första tio minuterna i första halvlek, när isen är spelbar, så är vi för avvaktande. Det är jag inte nöjd med och det är där som Ljusdal skapar lite, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson som valde att ta en tidig timeout i den andra halvleken.

Timeouten gav effekt och KB växte tillbaka in i matchen, men istället för kvittering så kunde Emil Järbing peta in en hörnretur till 2-4. Hemmalaget hade dock inte gett upp, men marginalerna fanns inte där denna lördag. Niklas Eriksson missade en straff, Eric Lisell och Linus Doktare hade varsin boll i målramen och bollar dansade på mållinjen, men närmare än nämnde Lisells hockeyslagskott upp i närmsta krysset fram till 3-4 kom inte hemmalaget.

– Som lag gör vi faktiskt en helt okej insats tycker jag. Vi kämpar, men vi har inte riktigt marginalerna idag, säger Niklas Eriksson.

Som tur är finns det ingen tid att älta en snöplig förlust, utan redan under söndagen finns chansen till nya poäng då IFK Rättvik gästar Backavallen.

– Vi får ta med oss laginsatsen idag och göra samma sak i morgon. Sedan får vi se om det finns förutsättningar att spela mer efter isen i morgon. Det får vi se hur vi hanterar då, men nu är det bara hem för att äta och sova och glömma den här matchen så fort som möjligt, så laddar vi om för ny match i morgon, säger Eriksson.

Söndagens match startar, även den, 15.00 på Backavallen och om ni inte har möjlighet att vara på plats så ser ni den på bandyplay.se eller hos O'Learys i Katrineholm.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intevjuerna med Niklas Eriksson och Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link