Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Karlsson

Stjärnspäckat AIK nästa uppgift - "Vi har goda chanser att vinna"

15 SEP 2018 17:21
Allsvenska Supercupen rullar vidare och efter förra helgens storseger mot Tillberga väntar nu en nyckelmatch mot storsatsande AIK Bandy för Katrineholm Bandy.
  • Skapad: 15 SEP 2018 17:21

Att AIK Bandy, precis som Katrineholm Bandy, är nykomlingar i Bandyallsvenskan efter att ha spelat i Division 1 i fjol syns knappast på deras trupp. Efter att ha haft en stjärnspäckad trupp redan förra säsongen har Gnaget under sommaren förstärkt med otroligt namnkunniga spelare som Andreas Bergwall, Janne Rintala, Jimmy Jansson, Jens Blixt, Klas Nordström och ett helt gäng till. Målsättningen tycks vara glasklara - att vandra rakt igenom Bandyallsvenskan och vidare upp i Elitserien.

– Det är ett stjärnspäckat lag med mycket rutin. Det finns många faktorer att ha i åtanke givetvis, men en som ska bli spännande att se är hur vi står emot i det taktiska spelet. Vi får inte falla ur det och släppa till för mycket, för oftast är ju de rutinerade spelarna duktiga på att utnyttja när man går bort sig. Det är väl det som jag kan tänka mig blir lite skillnad mot matchen mot Tillberga senast. Sedan beror det ju alldeles på vilka spelare de har med, men det ska bli kul att möta dem. De har duktiga spelare, säger KB-tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

För KB:s del handlar därmed en hel del om att klara av att lägga fokus på sitt eget spel och inte låta sig bli distraherade av vilka namn som står på ryggen på motståndarna.

– De har namnkunniga spelare som ska ha all heder för hur duktiga de är, men det har ingen betydelse vad som står på tröjan. Du måste fokusera på ditt eget hela tiden. Det är bara det du kan påverka. Du kan inte bestämma vad Rinat Shamsutov ska ha för sig, utan du ska göra det du är bra på och för vår del handlar det om att fortsätta göra det som vi var nöjda med mot Tillberga. Det handlar om att utveckla och upprepa de sakerna och det spelar inte så stor roll vilka som står på andra sidan, säger Carlsson.

"Gubben" menar att det finns många positiva delar av spelet som laget ska försöka ta med sig från storsegern mot Tillberga förra helgen och han trycker även på vikten av att hålla det enkelt och inte ge spelarna för många olika direktiv.

– Det som har varit bra i matcherna hittills har varit passningsspelet. Det kan bli bättre givetvis, men vi har en väldigt bra felmarginal när det gäller passningar. Du kan sätta upp vilken matchplan du vill som tränare, men om inte passningsspelet sitter så hjälper det inte. Där har vi en sak som har varit bra. Vi har haft många som har deltagit med bra rörelse och det är många som har varit med och spelat. Från sidan ser det ut som att vi har haft väldigt mycket spelglädje. Uppnår vi det igen så ger det oss goda chanser att vinna och att göra en bra match. Det finns alltid saker som kan bli bättre, men det som vi har pratat om har fungerat över förväntat hittills faktiskt och det har gjort att spelarna trivs i det och vill utveckla det, säger han och fortsätter:

– Jag själv har en historia om att jag spelade hela tiden på tre direktiv från min tränare och det gjorde att jag fick spela i landslaget. Jag behövde inte ett fjärde, femte eller sjätte, utan jag höll mig till de där tre och det gäller att komma så nära perfektion som möjligt i de sakerna. Det är min filosofi.

Vilket lag som kommer till spel för KB:s del under söndagen är dock inte helt klart ännu. Laget har under de senaste veckorna störts av sjukdomar och lättare skador.

– Victor Nilsson har en känning i sitt knä och vi får se om han kan spela. Sedan är Viktor Gogman och Robin Hellqvist fortfarande borta. Robin har blivit frisk, men har inte kunnat träna ordentligt under sin sjukdomsperiod. Linus Doktare och Hugo Klarén har också haft problem med förkylningar, så det är lite frågetecken på olika håll. Det handlar ju liksom inte bara om matcherna, utan det är viktigt att vi har alla med när vi tränar. Då blir träningarna bättre.

– Alla förutom ”Gogge” och Robin är med i den preliminära matchtruppen och då kanske vi har någon spelare för mycket med oss, men vi får se vad som händer fram till söndag.

Söndagens match börjar redan klockan 10.00 i ABB Arena och om ni inte har möjlighet att vara på plats så följer ni den med fördel på elitrapport.se.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link