Hoppa till sidans innehåll

Svag insats gav förlust mot Tellus

10 SEP 2022 18:05
Efter två raka förluster mot elitseriemotstånd siktade KB på att vinna igen när seriekollegorna Tellus gästade under lördagen, men så blev inte fallet.
  • Skapad: 10 SEP 2022 18:05

Efter att ha tvingats öva en hel del defensivt spel i matcherna mot elitseriemotstånd de senaste veckorna hade Katrineholm Bandy under lördagen siktet inställt på offensiv utveckling när seriekollegorna IK Tellus gästade Kronfågel Arena, men saker och ting gick inte som planerat. Istället naglades man tidigt fast av gästernas höga press och det enda riktigt positiva i den första halvleken var att lagets hörnskytte fortsätter att leverera. Linus Doktare satte 1-0 på en variant från höger i den 13:e minuten och bara två minuter senare kunde Esko Liukkonen göra sitt första mål i KB-tröjan på en vänsterhörna. Ett fint sätt att fira sin 26-årsdag.

– Det är lite häftigt. Jag tror att vi har gjort två hörnmål i varje match nu, totalt sett (totalt sju stycken på fem matcher reds. anm.). Procentuellt har vi bra utdelning och vi har olika målskyttar på hörnorna också, så vi blir svårlästa i vinter, säger assisterande tränare Thomaz Doktare.

Trots det fina skyttet låg hemmalaget under med 2-4 i paus och direkt i inledningen av den andra akten var det gästernas tur att få utdelning på hörna. Därefter började dock hemmalaget hitta lite mer rätt. Robin Hellqvist reducerade först till 3-5 och kort därefter kunde Joonatan Irtamo sätta 4-5 efter ett fint väggspel med Linus Doktare. Roligare än så blev dock inte eftermiddagen för de rödklädda. I jakten på en kvittering öppnade det sig ytor för Tellus att kontra på och slutresultatet skrevs tillslut till 4-7.

– Framförallt är det i första halvlek vi inte alls kommer upp i nivå. Vi gör otroligt mycket misstag. Jag tror att vi spelar bort tolv bollar på egen planhalva, vilket gör att vi sätter oss i svåra situationer. Vi bjuder in dem i matchen helt och hållet, säger Thomaz Doktare.

– I andra halvlek gör vi mer av det som vi har pratat om. När vi pressar så går vi upp med fler spelare och gör det. Vi sätter bollen i tidigare lägen och tar inte så långa åkningar som vi gör i första. 

Nu väntar en ny träningsvecka innan laget spelar dubbla träningsmatcher nästa helg mot Falu BS och Gustavsberg och trots lördagens förlust så känner Thomaz Doktare att laget är ungefär där man vill vara i dagsläget.

– Vissa bakslag kommer att komma under försäsongen, det vore konstigt annars. Fördelen med sådana här matcher är att vi får saker att prata om så att vi kan bli bättre hela tiden. Vi går inte och gräver ner oss för att vi förlorar en försäsongsmatch. Resultatet är ganska ointressant, utan det är ju prestationen som räknas. Prestationen idag är inte bra, men nu har vi mycket att prata om och förbättra inför kommande helg, säger han.

Matchfakta: Katrineholm - Tellus
Mål: 1-0 13' Linus Doktare (Esko Liukkonen, hörna), 2-0 15' Esko Liukkonen (Jesper Ekström, hörna), 2-1 19' Filip Wikblad (Jesper Norrman), 2-2 29' Caspher Ekström, 2-3 34' Tobias Björklund (straff), 2-4 39' Filip Wikblad (Mikael Jacobsson), 2-5 47' August Elebring (Edward Sigfridsson), 3-5 49' Robin Hellqvist, 4-5 52' Joonatan Irtamo (Linus Doktare), 4-6 88' Jesper Norrman, 4-7 89' Melker Kellander (Caspher Ekström)
Hörnor: KB: 6 (2) IKT: 8 (1)
Utvisningar: KB: 4x10 min IKT: 1x10 min
Publik: 120 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Thomaz Doktare nedan:

 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link