Hoppa till sidans innehåll

Svag insats mot Boltic - "Vi var tunga idag"

07 DEC 2019 17:25
Efter att ha fått en strålande start på säsongen sprang Katrineholm Bandy under lördagen in i ett lite för stort hinder. Detta då Boltic vann mötet på Tingvalla med 4-2 (2-1).
  • Skapad: 07 DEC 2019 17:25

Det var något av ett, på förhand, oväntat toppmöte som spelades på Tingvalla under lördagen när tabelltrean Boltic tog emot tvåan Katrineholm, men en bit in i matchen var känslan tydlig. Det här var hemmalagets dag. Trots att siffrorna aldrig sprang iväg så var det Boltic som hade, i det närmaste, full koll på det mesta och gästerna hade förtvivlat svårt att vinna bolldueller och att hitta vägar igenom det värmländska försvaret.

Emil Andersson brunkade tidigt in en hörnretur till 0-1, men därefter skulle det ta 82 minuter innan Robin Hellqvist svarade för en fin soloprestation fram till 4-2 och då var matchen redan avgjord. En match där inte mycket stämde för Roger "Gubben" Carlssons mannar.

– Boltic var bättre, det var inget snack om det, och framförallt i detaljerna så som mottagningar, passningar och de vinner de flesta av de här 50/50-lägena. Sedan har vi ju våra lägen. Vi har lägen i defensiven att slå undan bollar, men vi missar lite och spelar bollen till fel gubbe och tillslut så blir det ju mål då. Vi har även lägen åt andra hållet. Det är väl tre lägen som jag har på näthinnan där man ser att målet är ganska öppet, men där vi inte ens träffar bollen. Då vinner vi inte. Så enkelt är det, säger KB-tränaren.

Isen på Tingvalla var, framförallt i första halvlek, hoppig och studsig. Något som hemmalaget klarade av att hantera väldigt mycket bättre än Katrineholm.

– Det man kan se, nu är det ju lika för båda lagen så det är inga jävla undanflykter, är att vi är tunga idag. Jag vet inte om det är att underlaget var mjukt efter att det hade varit sol och regn, men det är många av våra spelare som normalt sett har en helt annan fart. Det är ju en detalj att om vi inte har farten så kommer vi inte igenom, säger "Gubben".

Som tur är så kommer det en snabb chans till revansch för KB-spelarna. Detta då det är ny match redan på tisdag, då TB Västerås gästar Backavallen klockan 19.00. Vi hoppas att ni kommer dit och hejar fram killarna till en ny, skön seger.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link