Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka trots hällregnet - "Vi rider på vågen"

17 NOV 2019 13:31
Katrineholm Bandy fortsätter att vinna i Bandyallsvenskan. Under lördagen kom tredje raka segern hemma mot Lidköpings AIK.
  • Skapad: 17 NOV 2019 13:31

Under försäsongen såg det stundtals ut som allt och alla kunde stoppa Katrineholm Bandys A-lag, men sedan Bandyallsvenskan drog igång så har laget varit omöjliga att besegra. I lördagens hällregn på Backavallen var det Lidköpings AIK som fick uppleva detta.

Det var visserligen gästerna som tog ledningen i den första halvleken, som annars inte bjöd på speciellt mycket mer än möjligtvis viss hjälp mot sömnproblem, men i den andra halvleken växlade både regnet och de båda lagen upp.

– Jag har ingen aning om vad det här var. Det var nog bland de konstigaste och sjukaste matcher jag har spelat, säger Eric Lisell.

Linus Doktare kvitterade till 1-1 i den 57:e minuten, men bara minuter senare stänkte Victor Pettersson in 1-2 för gästerna. Hemmalaget hade dock fått vinden i ryggen och inom loppet av fem minuter visade tavlan helt plötsligt 4-2 efter att Niklas Eriksson hängt två kassar och nämnde Doktare gjort mål igen.

Gästernas klart vassaste hot hette Christoffer Norin och han var inte färdig för dagen. Efter att ha gjort matchens första mål satte han nu även dess sjunde och åttonde. Lika på fyra och känslan på läktaren var att gästerna hade fått upp farten.

Men det var det här med att vara inne i flytet och att kriga hela vägen. Nu var det nämligen hemmalaget som inte var färdiga och när Olle Larsson kunde peta in en retur från nära håll till 5-4 så var ledningen åter ett faktum.

Slutforceringen från gästerna uteblev nästan helt i vätan och istället kunde Linus Doktare punktera tillställningen med matchens sista skott från straffpunkten fram till 6-4 och därmed även se till att Katrineholm återtog serieledningen.

– Det blir en jävla krigarinsats, bara att borra ner huvudet. Det är inställningen som avgör den här matchen, sade Doktare till Katrineholms-Kuriren efter matchen.

Nästa helg väntar två nya hemmamatcher för Katrineholm Bandy då Ljusdals BK gästar under lördagen och IFK Rättvik under söndagen.

– Vi rider på den här vågen så länge som vi kan det, men samtidigt tycker jag att vi är välförtjänta av alla de här tre segrarna hittills. Vi är det bättre laget, vi är större, starkare och vi vill mer. Idag (läs; lördag) visar vi att vi har ett jävlar anamma och att vi krigar för varandra. Det är därför vi vinner, säger Eric Lisell.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Eric Lisell nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link