Hoppa till sidans innehåll

Tuff bortamatch väntar - "Vi ska visa vart skåpet ska stå"

13 DEC 2019 15:42
Efter tisdagens knappa, men starka seger mot TB Västerås ger sig Katrineholm Bandy nu iväg till en av säsongens, på förhand, svåraste matcher - Gripen Trollhättan på bortaplan.
  • Skapad: 13 DEC 2019 15:42

Det var ingen glimrande bandy som publiken på Backavallen bjöds på i tisdagens möte med TB Västerås, men väl två nya poäng och fortsatt topplacering i Bandyallsvenskan. Härnäst väntar dock en, på förhand, mycket tuff utmaning i form av topptippade Gripen Trollhättan på bortaplan i Slättbergshallen, men frågan är vilken form som hemmalaget sitter på.

Efter att ha fått en stark start på serien så har laget nu fyra raka förluster och hela 33 insläppta mål på dessa matcher. Lördagens match blir därmed oerhört viktig för västgötarna att vinna för att fortfarande ha en chans att hänga på topplagen i tabellen och Katrineholmsspelarna är väl medvetna om att det inte går att dra för stora växlar på Gripens svaga resultat de senaste veckorna.

– Jag tror inte att vi ska underskatta dem i alla fall, med tanke på vad de har gjort på sistone. Det kommer att bli en fartfylld match och det gäller att vi sätter våra grejer. Då kan det nog bli kul, säger mittfältaren Robin Hellqvist.

– Vi måste kliva dit och visa vart skåpet ska stå, säger ytterhalven Lucas Palm.

Analysen av det egna spelet den senaste veckan har handlat mycket om vikten av att fortsätta pumpa in energi i allting som görs ute på isen. Oavsett taktiska dispositioner och drag så måste allting göras med noggrannhet och energi.

– Vi måste upp med farten och delaktigheten som vi har haft tidigare. Vi tappade den lite senast, så vi ska skicka in lite energi i det, säger Hellqvist.

Truppen till lördagens bortamatch är densamma som vann mot Tillberga i tisdags och det innebär att det är följande 16 spelare som ska försöka ta den första Katrineholmssegern borta mot Gripen i seriesammanhang sedan den 23 januari 2005:

Matchtruppen mot Gripen: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match har avslag 14.00 och om ni inte är på plats i Slättbergshallen så ser ni den bäst på bandyplay.se, kkuriren.se eller hos O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Robin Hellqvist i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Lucas Palm nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link