Hoppa till sidans innehåll

Tuff försäsongsstart för tunt KB

28 AUG 2021 17:35
Ett skadeskjutet Katrineholm Bandy fick en tuff start på försäsongens matchande under lördagen då Nässjö IF kom till Kronfågel Arena och vann med klara 8-1 (4-0).
  • Skapad: 28 AUG 2021 17:35

Katrineholm Bandy kom till lördagens försäsongspremiär hemma mot Nässjö IF med bara två avbytare plus reservmålvakt Pontus Magnusson. Tunt från start och inte blev läget bättre när liberon Jimmy Jeschinsky tvingades kliva av redan efter ett par minuter på grund av en känning i ett knä. Spelare fick flyttas om och Sebastian Brandt fick helt plötsligt bli libero. Ett arbete han skötte med den äran, men med bara en avbytare tog orken snabbt slut bland hemmaspelarna. 0-4 i paus speglade matchbilden då hemmalaget inte fick fart på någon offensiv och istället fick rikta in sig på att kämpa och slita.

– Det är klart att det blir svårt när vi kommer till matchen med två avbytare och Jimmy går sönder direkt. Det tar ut sin rätt ganska snabbt. Det gör att det inte går att dra så mycket växlar från matchen, tycker jag. Vi försöker göra vårt bästa och kriga, säger mittfältaren Alexander Strand och menar att både positionsförändringar och ork gjorde sitt för att sätta käppar i hjulet idag.

– Det är både och. Brandt är väl inte helt ovan att spela libero och resten var väl hyfsat på sina platser, så det är väl kanske framförallt orken som tryter ganska snabbt.

Den andra halvleken tycktes länge vara aningen tryggare och stabilare från KB-defensiven, men någon större förändring blev det aldrig. Linus Doktare kunde tillslut göra hemmalagets enda mål i matchen från straffpunkten, men det hjälpte föga när gästerna gjorde fyra även i den andra halvleken.

– Det var ett bra träningspass, men spelmässigt kan vi glömma det här. Vi får åka skridskor och kämpa när det blir som det blir med skador och bortfall. Det blir tufft för oss och vi kommer från en lite hårdare träningsvecka också. Det gör ont i benen, säger lagkapten Eric Lisell.

Härnäst väntar Boltic hemma i Kronfågel Arena om en vecka.

– Det vi kan ta med oss är att vi verkligen försöker kriga och göra det bästa av det. Vi försöker hitta det som är positivt och framförallt är det roligt att vi är igång, säger Alexander Strand.

Se highlights från matchen i spelaren nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link