Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Tung annandagsförlust mot TB Västerås

26 DEC 2021 19:10
Katrineholm Bandys A-lag fick ingen vidare trevlig annandag i Västerås. Detta då TB Västerås vann söndagens möte med klara 7-2 (4-1).
  • Skapad: 26 DEC 2021 19:10

Katrineholm Bandy kom till Västerås för klassisk annandagsbandy och för att studsa tillbaka upp på vinnarspåret igen efter förra helgens hemmaförlust mot Falu BS. Man gjorde det dock inte med helt ordinarie lag då både Sebastian Brandt och Olle Ekholm saknades på grund av sjukdom och istället fick både Robin Hellqvist och Viktor Gogman göra allsvensk comeback.

Spelmässigt svängde det rejält inledningsvis och båda lagen svarade för en hel del misstag, men när ett av lagen väl hittade rätt i sitt spel så var det hemmalaget. 1-0 sprätte Elias Lövstedt upp i nättaket från nära håll, 2-0 krånglade Rasmus Fridolfsson in på en hörnvariant, 3-0 petade Victor Elander in mellan benen på sig själv och 4-0 satte Måns Engström på en straff som Simon Westerdahl var oerhört nära att rädda.

Allt detta under den första halvleken och återigen hade KB-laget satt sig själva i en brutal uppförsbacke, främst genom att passningsspelet inte fungerade på offensiv planhalva. Alexander Strands sena reducering i den första halvleken gav visserligen lite hopp och när Joakim Olofsson dundrade in ett frislag i inledningen av den andra akten så utvecklades hoppets glöd till en ordentlig låga.

Svaret kom dock omedelbart från hemmalaget och spelmässigt rådde det aldrig något tvivel kring vilka som var det bästa laget för dagen i ABB Arena. Tillberga kontrollerade boll, spelade tålmodigt och klokt samt visade individuell klass offensivt. En kombination som gjorde att KB tillslut fick se sig besegrade med klara 7-2.

– Vi slår bort bollen för mycket på fel ställen och blir straffade där. I första halvlek tappar vi boll på fel ställen när de får sina lägen, som de tar emot och förvaltar. Vi har våra lägen också, men där vi inte får tag i bollen. Vi missar att ta ner den när den kommer i luften och så vidare. De förvaltar sina lägen bättre än vad vi gör. Plus att jag upplever att de har en mycket bättre rörelse än vad vi har. De åker bättre skridskor och det gör att de har fler alternativ, fler vägar att gå och vi blir lite stående på hälarna, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Den andra halvleken kom annars mest att präglas av en otäck skada på TB-talangen Oskar Alfredsson, som tvingades lämna arenan i ambulans efter att ha få en skridskoskena över handleden olyckligt. En skada som ledde till ett nästan halvtimmeslångt avbrott efter ungefär en timmes spel.

– Först och främst är det viktigaste att det gick bra för grabben. Sedan står vi vid sargen och pratar om vad vi ska göra spelmässigt och det vi kommer fram till är fortfarande att de spelar in i oss. Du ser själv hur de får sina lägen och sina mål. Vi försöker förändra genom att byta position på Gustaf Doktare och Eric Lisell för att få ett forwardspar som blir lite tätare högre upp plus att vi tar ner Joels (Rydergren reds. anm.) position som defensiv mittfältare för att täta framför. Det är det vi pratar om, berättar "Gubben".

Trots besvikelsen efter matchen konstaterade tränaren att det fanns vissa spelare som kom undan med godkänt betyg från matchen. Bland annat Jesper Ekström, som spelade sin 200:e seriematch för klubben.

– Hans prestation är bra och hans inställning har stor betydelse för vårt lag. Det är tre spelare som höjer sig idag och där är Jesper definitivt en. Jag tycker att Robin Hellqvist, med sin inställning och attityd, är jättebra och jag tycker att Simon i målet tar mer än vad man kan begära. Även om vi släpper in sju. Pratar vi utespelare så har Jesper jättestor betydelse för oss och likaså Robin. Ingen skulle bli gladare än jag om Robin vill haka på och hjälpa oss säsongen ut, säger "Gubben".

Någon tid att gräma sig finns dock inte. Redan på tisdag är det match idag då IF Boltic gästar Kronfågel Arena i en synnerligen viktig match på den nedre halvan av tabellen. Matchen startar 19.00 och biljetter köper du HÄR, på ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm (turistbyrån), Jürss Spel & Tobak eller genom att kontakta vårt kansli på 0150-121 30.

Matchfakta: Tillberga-Katrineholm
Mål: 1-0 12' Elias Lövstedt (Edvin Porswald), 2-0 20' Rasmus Fridolfsson (Melker Westman), 3-0 23' Victor Elander (Oskar Alfredsson), 4-0 29' Måns Engström (straff), 4-1 43' Alexander Strand, 4-2 48' Joakim Olofsson (Eric Lisell, frislag), 5-2 53' Edvin Porswald (Melker Westman), 6-2 101' Rasmus Fridolfsson (Melker Westman), 7-2 116' Niklas Engström (Måns Engström).
Hörnor: TB: 8 (0) KB: 4 (0)
Utvisningar: TB: 4x10 min KB: 3x10 min

Se highlights från matchen och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link