Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Tung förlust i händelserik match mot Falu BS

18 DEC 2021 19:05
Katrineholm Bandy gjorde allt för att lyckas med en heroisk vändning hemma mot Falu BS under lördagen, men lyckades inte och föll tillslut med 6-9 (0-5).
  • Skapad: 18 DEC 2021 19:05

Lördagens allsvenska drabbning i Kronfågel Arena mellan Katrineholm Bandy och Falu BS blev en händelserik historia där den första halvleken var klart och tydligt gästernas. Ett rakt och effektivt anfallsspel kombinerat med en tät defensiv gjorde att dalalaget raskt kunde springa ifrån resultatmässigt efter drygt 38 spelade minuter visade resultattavlan hela 0-5. Vad samma tavla däremot inte visade var att hemmalaget visade prov på en sällan skådad ineffektivtet då de fick chansen från straffpunkten vid inte mindre än tre tillfällen utan att lyckas göra mål. 

– Det har aldrig hänt mig tidigare (att ett lag missar tre straffar i en och samma halvlek på den här nivån reds. anm.). Jag kan inte påminna mig om det i alla fall, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson och summerar den första halvleken:

– Det som händer är att de går runt vårt mittfält på utsidan och spelar in framför vårt mittförsvar. Emellan där och då får de väldigt klara målchanser som de också sätter dit. Det är väl det som straffar oss mest och sedan när vi får möjligheten, jag tänker på straffarna, så får vi inte dit dem. Det blir en riktigt tung uppförsbacke.

I den andra halvleken valde dock hemmalaget att ge upphämtningsförsöket en ärligt chans och stor regissör bakom att man faktiskt lyckades få vittring var Jesper Ekström. 28-åringen assisterade Linus Doktare till 1-5 och satte sedan själv 2-5 i den 63:e minuten och gästerna tycktes rejält skakade. Nackdelen med att bomba på framåt för kung och fosterland är dock att det öppnas stora ytor bakåt och det utnyttjade gästerna med tillräckligt jämna mellanrum för att KB aldrig skulle komma sådär riktigt nära.

Tillslut skrevs resultatet till 6-9 och sammanfattningsvis berodde det mestadels på den underkända första halvleken och en lång rad onödiga utvisningar i den andra.

– Jag är så jävla besviken. Det är inte så lätt att vända en match med två man mindre i hela andra halvlek. Jag vet inte, men vi ger det ett försök i alla fall, säger Jesper Ekström.

Matchfakta: Katrineholm - Falu BS
Mål: 0-1 3' Fredrik Eriksson (Elliot Hellström), 0-2 10' Elliot Hellström (Isak Johansson), 0-3 12' Simon Främgård (Tobias Dahlin, hörna), 0-4 23' Mikael Olsson (Rasmus Waldenström), 0-5 39' Isak Johansson (Tobias Dahlin), 1-5 48' Linus Doktare (Jesper Ekström), 2-5 63' Jesper Ekström, 2-6 66' Eskil Hjelm (Anton Lundberg), 3-6 74' Joakim Olofsson (Alexander Strand, hörna), 3-7 81' Tobias Dahlin (Carl Jansson), 4-7 82' Alexander Strand (Jesper Ekström), 4-8 84' Fredrik Eriksson (Tobias Dahlin), 5-8 85' Ludwig Westerling, 5-9 86' Rasmus Waldenström (Anton Lundberg), 6-9 90' Emil Andersson (Linus Doktare).
Hörnor: KB: 11 (1 mål) Falu BS: 5 (1)
Utvisningar: KB: 5x10 min Falu BS: 2x10 min

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Jesper Ekström och Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link