Hoppa till sidans innehåll

Underkänd insats mot Kalix - "Jag vill be om ursäkt"

05 DEC 2020 20:00
Katrineholm Bandy svarade under lördagen för en direkt undermålig insats i hemmamötet med Kalix Bandy. En match som slutade med förlust med hela 5-9 (1-6).
  • Skapad: 05 DEC 2020 20:00

Efter att ha åkt på en rejäl stjärnsmäll hemma mot Kalix under förra säsongen (4-12) så var det inte tu tal om att Katrineholmsspelarna var väl medvetna om vilket typ av motstånd de skulle ställas mot under lördagseftermiddagen. När matchen väl drog igång så såg det ut som att hemmaspelarna hade haft problem i veteranserien.

Rutinerade Jimmy Berglund och Johan Sundquist inledde eftermiddagen för gästerna med att näta varsin gång redan innan klockan slagit sju spelade minuter och trots en någorlunda snabb reducering av Alexander Strand så var det Kalix för hela slanten spelmässigt. Hemmalaget spelade stressat, ängsligt, slarvigt och fick precis ingenting att stämma. Något som ett mycket smart bortalag inte hade några problem att utnyttja fram till en förkrossande 6-1-ledning i paus.

– Det är bara för dåligt helt enkelt. Vi kommer inte upp i den nivån vi vill vara idag. Så enkelt är det. En besvikelse, säger Victor Nilsson.

– De får göra lite för lätta mål i början och så rinner det iväg. Vi får inte tag i dem överhuvudtaget någonstans på banan. Vi är för långt ifrån i varje situation.

Samme Nilsson var visserligen den som låg bakom det mesta när det kom ett seriöst försök att ta sig in i matchen igen i den andra halvleken och när reduceringen fram till 3-6 tråcklades in på något märkligt vis så återuppstod någon form av puls.

Den livsgnistan släckte dock bortakaptenen Johan Sundquist effektivt med sitt fjärde mål för dagen i den 64:e minuten och där var matchen över. Det skulle visserligen bjudas på ytterligare fyra mål, men den samlade känslan var att dessa var av akademisk betydelse.

– Jag kan väl börja med att be om ursäkt. Jag tycker att det här är pinsamt. Jag ber om ursäkt för vår insats till våra supportrar, om det finns några kvar efter det här, och till alla som jobbar med bandyn. Det är jag som är ytterst ansvarig för det här och jag skäms för det. Vi beter oss som ett pojklag, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson efter matchen.

Det enda positiva i kråksången är att det inte finns någon tid för att gräma sig. Redan på onsdag är det hemmamatch igen då IFK Kungälv gästar.

– På måndag, när vi tränar igen, handlar det om att vi får till en bra träning. Vi kör lite fys innan och sedan är det en isträning som jag kommer försöka göra ganska lättsam, för att inte tynga ner spelarna. Sedan handlar det ju om att förbereda oss på Kungälv och jag, personligen, tycker att det är skönt att det är tätt med matcher nu. Då slipper jag ha det här i huvudet, säger "Gubben" och avslutar:

– Förhoppningsvis gör vi det bättre mot Kungälv, så man inte får två sådana här matcher i huvudet. Då hade jag nog hamnat på psyket (skratt).

Matchfakta: Katrineholm - Kalix 5-9
Mål: 0-1 3' Jimmy Berglund, 0-2 6' Johan Sundquist, 1-2 8' Alexander Strand, 1-3 17' Johan Sundquist, 1-4 27' Janne Rintala, 1-5 35' Johan Sundquist, 1-6 41' Pontus Bergdahl, 2-6 52' Niklas Eriksson, 3-6 61' Självmål, 3-7 64' Johan Sundquist, 3-8 79' Emil Stock, 4-8 88' Niklas Eriksson, 4-9 90' Toni Vanha, 5-9 91' Linus Doktare.
Utvisningar: KB: 1x10 min Kalix: 5x10 min

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Victor Nilsson och Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link