Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Westerling med formkänning inför Falu BS

17 DEC 2021 15:44
Katrineholm Bandy kommer från två raka segrar in i den sista seriematchen innan jul. Lördagens hemmamöte med Falu BS.
  • Skapad: 17 DEC 2021 15:44

Det har börjat smyga sig in någonting som kan kallas ordentligt självförtroende i Katrineholm Bandys A-trupp efter den gångna veckans två raka segrar, men om det en vid ett enda tillfälle kan tyckas lämpligt att citera en låttext av Björn Rosenström så kanske det är nu. "En gång är ingen gång, två är lika med noll" och till lördagens hemmamöte med Falu BS gäller det verkligen för laget att jobba minst lika hårt tillsammans som tidigare för att segertåget ska rulla vidare.

Gästerna från Dalarna har fått en tuff start på säsongen och hittills har det endast blivit en seger för masarna, den i premiären borta mot IF Boltic. Senast blev det uddamålsförlust hemma mot Ljusdal och ganska snart kan goda råd börja bli dyra för de tvåfaldiga svenska mästarna. Det är med andra ord säkerligen ett vinstsuget motstånd som väntar hemmalaget under lördagen, men självförtroendet börjar som sagt växa i KB.

– Vi hoppas att vi kan spela vårt spel och tro på det vi gör så tar vi nog hem det på lördag också, konstaterar 16-årige Ludwig Westerling.

Själv har han spelat sig tillbaka in i laget efter att ha fått stå utanför under en del av säsongsinledningen. Ännu väntar P17-landslagsmannen på den första allsvenska poängen, men känner att han sakta men säkert växer in i seniorkostymen.

– Det är kul att få chansen. Det är jäkligt kul. Jag känner att jag växer in i det. Det är klart att det finns tendenser att jag fortfarande lever kvar i juniorbandyn ibland, men det kommer mer och mer, säger han.

Vad hemmapubliken dock kanske inte är helt bekväma med att känna till inför lördagens match är att Falu BS de facto inte har förlorat borta mot Katrineholm sedan Ludwig Westerling gick i första klass på lågstadiet. Snart nio år har gått sedan den där februarieftermiddagen 2013 och kvar från KB-laget som spelade den matchen finns idag endast Jesper Ekström. Illavarlsande siffror som dock ska tas med en släpvagn full med salt i och med att det sedan dess bara har spelats tre matcher mellan lagen i seriesammanhang på Backavallen/Kronfågel Arena. Siktet är dock inställt på att bryta den trenden och istället fortsätta bygga på antalet raka segrar i årets Bandyallsvenskan. Ett jobb som tränare Roger "Gubben" Carlsson informerar ska göras av samma manskap som under onsdagen besegrade Västanfors på bortaplan.

Matchtruppen mot Falu BS: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Ludwig Westerling.

Lördagens match startar 14.00 i Kronfågel Arena och direkt efter matchen är det gratis skridskodisco för alla där vi bjuder på tilltugg, dryck och en hejdundrande show. Har du inte redan köpt dina matchbiljetter så gör du det med fördel HÄR, i förbutiken på ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm (turistbyrån), Jürss Spel & Tobak, eller genom att kontakta vårt kansli på 0150-121 30. Har du inte möjlighet till förköp? Då hjälper vi dig på plats på arenan - även med kontanter.

Inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay med sändningsstart 13.45 >>

Se hela intervjun med Ludwig Westerling nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link