Hoppa till sidans innehåll
Foto: SA-Screen

Klargöranden med anledning av tidningsartikel 3/5

03 MAJ 2016 17:11
Katrineholm Bandy vill med denna text ge vår syn på de saker som tas upp i Katrineholms-Kuriren under tisdagen den 3/5. Däribland klubbens ekonomiska situation och läget på spelarsidan.
  • Skapad: 03 MAJ 2016 17:11

I tisdagens Katrineholms-Kuriren publicerades en krönika av sportchef Anders Göransson där Katrineholm Bandys ekonomi och situationen på spelarsidan var centrala delar. Med anledning av denna artikel vill nu klubben ge sin syn på saken genom några klargöranden.

* Klubben står inte på randen till konkurs:

Klubbens ekonomiska situation är inte god, men den är under kontroll och nu inleds ett arbete med att komma tillbaka till ett positivt eget kapital inom tre år. Något som är nödvändigt bland annat för elitlicensen och redan när den här säsongen summeras så räknar vi med att kunna ha jobbat bort en tredjedel av våra totala skulder.

– Vi har kontroll i dagsläget. Vi har fått kontroll under resans gång. Vi har börjat arbeta med det negativa kapitalet. Utifrån där vi står just nu så insåg vi att "nu måste vi göra någonting". Vi kan inte fortsätta med samma trend. Vi kan inte satsa lika mycket utåt, utan vi måste titta på de intäkter vi har, som faktiskt har legat på en stabil nivå de senaste åren, säger Katrineholm Bandys ordförande, Nichlas Lindén. 

* Klubben slutar inte arbeta för att nå Elitserien:

Den långsiktiga satsningen mot Elitserien och målbilden att Katrineholm Bandy ska vara ett etablerat elitserielag på sikt står kvar. För att nå dit så måste vi dock ha en ekonomi i balans, vilket gör att vi nu måste arbeta på ett lite annorlunda sätt de kommande åren.

– Ja, och det är ju så att vi har vissa parametrar som vi jobbar med här. Vi jobbar med våra ungdomar, som är vår framtid och där ser inte jag några möjligheter att skära i kostnaderna utan det är en investering i vår framtid. Vi måste däremot se över kostnader på kansliet, marknad, sport och då kanske framförallt vårt A-lag och omfördela pengarna som finns i kassan på bästa möjliga sätt och få ut så mycket som möjligt ur varenda krona, säger Nichlas Lindén.

* I dagsläget är inga av de befintliga spelarkontrakten uppsagda:

Sportgruppens arbete med att få ihop ett så slagkraftigt lag som möjligt till nästa säsong har varit igång en längre tid, men påverkas givetvis också av detta. Efter söndagens möte med spelarna så är nu nya direktiv framtagna och arbetet kan fortsätta efter de nya premisserna. Ett arbete som inleds med ett nytt spelarmöte under onsdagen rörande hur man ska gå vidare.

– Vi kan inte gå ut och erbjuda en massa guld och gröna skogar, utan vi måste jobba med det vi har i påsen och tillsammans, med ett föreningstänk, jobba vidare för att vi ska göra någonting bra utav det här. Det kan vi bara göra tillsammans.

Rörande spelarövergångar, både in och ut, kommenterar klubben endast klara sådana och inte spekulationer och rykten.

Vill du veta mer om hur klubben mår och hur ledningen resonerar för framtiden? Vill du göra din röst som medlem hörd? Missa då inte årsmötet i juni.

– På årsmötet kommer vi att redogöra för alltihopa. Där blir allting officiella siffror och frågor och synpunkter får komma upp, avslutar ordförande Lindén.

Mer information om årsmötet kommer senare i maj.

Lyssna på hela samtalet med Nichlas Lindén om Katrineholm Bandys situation nedan:

 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link