Hoppa till sidans innehåll

Robin Grandin lämnar Katrineholm Bandy

24 FEB 2015 15:00
Katrineholm Bandy tvingas idag meddela att klubbchef Robin Grandin kommer att lämna sitt uppdrag i klubben efter säsongen. Detta på grund av sociala skäl.
  • Uppdaterad: 18 MAJ 2016 16:29

Efter tre säsonger i klubben, varav två som klubbchef, lämnar nu Robin Grandin Katrineholm Bandy. Detta på grund av att han valt att tacka ja till ett annat jobb betydligt närmare hemmet och familjen i Stockholm. Katrineholm Bandy har valt att låta Robin lämna direkt efter den pågående säsongen och vill samtidigt tacka honom för ett mycket väl utfört arbete och önska honom ett stort lycka till i framtiden.

– Det är givetvis tråkigt att tappa en bra och duktig medarbetare, men samtidigt så får vi ju nu möjligheten att göra om hela organisationen. För den nya styrelsen som kommer från 1 maj så är det ju tacksamt att få börja om från början så att säga. Man har ju stora möjligheter att göra någonting riktigt, riktigt bra utav det här, säger Håkan Olsson i Katrineholm Bandys styrelse.

Robin Grandin har under de två åren som klubbchef varit en viktig pusselbit i den långsiktiga satsning som klubben gör mot att etablera sig i Elitserien, men den satsningen ska inte behöva påverkas av hans avsked.

– Det blir absolut ingen skillnad, utan vi fortsätter ju på den utstakade vägen med vår femårsplan där vi ska bli ett stabilt elitserielag, höja marknadsintäkter och vi hoppas ju att vi har med oss näringslivet och kommunen på tåget även i fortsättningen. Det står ju inte och faller med en person utan det är ju en hel organisation som mäste hjälpas åt att göra det här, säger Olsson.

Grandin själv säger sig ha Katrineholm Bandy att tacka för mycket och hoppas få se klubben lyckas med satsningen mot Elitserien samt arbetet med kommunens barn och ungdomar.

– Jag har haft tre väldigt lärorika år här som jag är väldigt tacksam för. Klubben är just nu inne i ett väldigt spännande skede och det ska bli intressant att se hur man lyckas framöver, vilket jag tror att man har alla möjligheter att göra, säger Grandin och fortsätter:

– Jag har fått ett intressant jobberbjudande från en fotbollsklubb i Stockholm som jag efter noggrant övervägande valt att tacka ja till. En av de starkast bidragande orsakerna till mitt beslut är just att jag bor i Stockholm och har familjen där, så nu kommer jag närmare dem. Sedan kommer jag givetvis att vara klubben behjälplig i största möjliga mån även framöver och se till att det blir så enkelt som möjligt för en framtida efterträdare att fortsätta på den inslagna vägen.

Håkan Olsson kommer att kliva in som kontaktperson i Robins ställe fram tills dess att permanent lösning för framtiden är presenterad. Ett arbete som styrelsen nu börjar arbeta med.

– Ja, det är ju någonting som vi måste sätta oss och börja jobba med nu. Nu har vi ju ett stundande kval som går i första rummet just nu, men så fort vi har möjlighet så ska vi ju se till att sätta det som komma skall så att säga, säger Håkan Olsson.

Katrineholm Bandy vill återigen tacka Robin Grandin för ett fantastiskt bra jobb med föreningen och med Katrineholmsandan under sina år i klubben och önskar honom därmed all lycka i framtiden. 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link