Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska BF


Nu är det dags att söka Elitidrottsstipendiet som är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
 
Svensk bandy Hall of Fame instiftades i mars 2012. I årets selektion har juryn valt in Lena Craméus, Joe Lönngren, Christer Kjellqvist och Yngve Palmqvist.
 
Angående avbytare för kommande säsong gällande Elitserien Dam, Herr och Allsvenskan Herr.
 
Välkommen att anmäla din klubb till föreningsträffar i Svenska Bandyförbundets regi. Kommande träff har temat Sport och bjuder på inspiration och information om bland annat domare, skridskokul, seriespel för äldre ungdom och spelarutveckling.
 
Under de gångna helgerna avgjordes damernas och herrarnas SM-finaler i Uppsala och nu står det klart att de direktsända matcherna lockade stora tittarantal i Sveriges Television.
 
För andra gången i klubbens historia är Villa Lidköping BK svenska mästare på herrsidan. Detta efter att lagkapten Martin Karlsson avgjort lördagens dramatiska SM-final mot AIK i förlängningen.
 
Nyss fyllda 30 år, men redan rutinerad som få. Det är Christoffer Aidesjö, som under lördagen får chansen att agera huvuddomare i karriärens fjärde SM-final.
 
För elfte året i rad delar Svenska Bandyförbundet och Svenska Spel ut pris till Årets Komet. På herrsidan går utmärkelsen till den 22-åriga målvakten Anton Andersson från IK Sirius.
 
Erik Jonsson gör idag sin sista dag som Informations- och kommunikationsansvarig på Svenska Bandyförbundet.
 
Under SM-finalen blev Västerås SK Bandys Isabelle Larsson utsedd till Årets Komet. Hon fick därmed även ta emot Hejapriset som delas ut i samarbete med initiativet Tillsammans för fler i rörelse. Prispengarna har hon valt att ge till moderklubben.
 
Här skriver Curt Einarsson om Inspirationslandslagets tävling #tovatricket.
 
För första gången någonsin är Villa Lidköping BK svenska mästare på damsidan. Detta efter att laget besegrat Västerås SK med 6-3 i Recoverhallen under lördagen.
 
Lördagen den 27 mars är det äntligen dags för SM-final för damerna i Recoverhallen i Uppsala. Villa Lidköping BK ställs mot Västerås SK och nu kan du ladda ner ditt digitala matchprogram gratis.
 
För elfte året i rad delar Svenska Spel och Svenska Bandyförbundet ut pris till Årets Komet. På damsidan går utmärkelsen till 21-åriga Isabelle Larsson, Västerås SK.
 
För andra gången på tre år går förtroendet att döma damernas SM-final i bandy som huvuddomare till Ida Salomonsson. Vid sin sida den 27 mars har hon historiska Hanna Hansson och Andreas Lindvall Viktorsson.
 

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: info@kvbs.se