Hoppa till sidans innehåll

Chans till snabb revansch i Mirandamatchen

19 FEB 2021 21:25
Efter torsdagens poängtapp hemma mot Västanfors IF får Katrineholm Bandy snabbt chansen till revansch då Falu BS gästar Backavallen under lördagen.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2021 21:25

Det var en mindre lyckad torsdag för Katrineholm Bandys A-lag, men det mest positiva från hemmamötet med Västanfors var att laget inte hade någon som helst tid att älta. Redan under lördagen är det nämligen dags för ny hemmamatch då Falu BS gästar Backavallen i den så efterlängtade Mirandamatchen. En match till förmån för Kvinno- och Tjejjouren Mirandas arbete mot sexuellt våld.

– Det är jätteroligt att få vara en del av det och få göra lite nytta ute i samhället också. Jag hoppas och tror att vi kan göra just det, men när domaren väl blåser så är det en vanlig bandymatch. Samtidigt är det klart att det finns i bakhuvudet någonstans att vi spelar för mer än bara bandyn i morgon, säger mittfältaren Emil Andersson.

Lördagens möte är säsongens andra med Falu BS och när lagen drabbade samman på Lugnet i Falun i december så var det hemmalaget som drog det längsta strået. Trots att KB hade ledningen med 3-2 i halvtid så vann hemmalaget då med klara 8-4.

– Jag kommer ihåg mötet där uppe. Det är ett skridskostarkt lag som är bra med klubba och boll, så det kommer nog att gå undan. Det gäller att vi är på tå och sätter våra grejer. Då har vi goda chanser. Det har vi mot alla lag i den här serien, säger Hälleforsnäs-sonen och fortsätter:

– Vi behöver sätta vår defensiv och komma ihop som lag. Igår (läs; torsdag) blev vi lite stötande en och en och gjorde det individuellt. Kommer vi ihop som lag så har vi en väldigt bra defensiv och därifrån kommer vår offensiv att bli väldigt bra också.

Positivt inför lördagens match är att spelare som Eric Lisell och Sebastian Brandt är tillbaka i laget jämfört med torsdagens match, men tränare Roger "Gubben" Carlsson gör även ett par andra förändringar. Noterbart är även att lagkapten Linus Doktare saknas under lördagen på grund av personliga skäl.

Matchtruppen mot Falu BS: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Niklas Erikssson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist.

Sändningen från lördagens match start 13.45 på bandyplay.se och alla föreningens intäkter från sändningen skänks oavkortat vidare till Kvinno- och Tjejjouren Miranda. Dessutom går det utmärkt att bidra till insamligen genom att swisha valfritt belopp till 123 600 26 12 och märka betalningen med "Miranda". Dessutom kan man efter lördagens match börja buda hem sin favvoritspelares unika matchtröja HÄR.

Se hela intervjun med Emil Andersson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link