Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Sterner

KB kan ta stort kliv mot finalspel

09 OKT 2021 18:22
Katrineholm Bandy har under söndagen chansen att ta ett rejält kliv mot Allsvenska Supercupens finalspel på hemmaplan den 23-24 oktober. Detta då UNIK Bandy gästar Kronfågel Arena.
  • Skapad: 09 OKT 2021 18:22

Häromveckan inledde Katrineholm Bandy gruppspelet i Allsvenska Supercupen med en övertygande 6-2-seger mot Kalix i Uppsala. Sedan dess har Kalix spelat klart sina tre matcher samtidigt som både UNIK och TB Västerås har spelat två av sina tre matcher. Det blir med andra ord Katrineholm Bandys två avslutande gruppspelsmatcher som avgör gruppspelet och de två lag som slåss om avancemanget till finalspelet i Katrineholm är KB och Tillberga.

Under den sena söndagseftermiddagen tar KB emot UNIK i Kronfågel Arena. En match som, vid hemmaseger, tar Katrineholm upp i toppen av gruppen inför den avgörande gruppfinalen mot Tillberga nästa helg. Ett gyllene läge med andra ord och fokus från laget är alltjämt tydligt mot att få spela finalspelet på hemmaplan den 23-24 oktober.

– Första gruppspelsmatchen var ju väldigt positiv, så nu har vi ett bra läge. Nu gäller det att försöka ta tillvara på det här. Det skulle vara väldigt, väldigt glädjande att gå till finalspelet. Dels för att vi alltid vill vinna titlar och så inför vår hemmapublik, men det viktigaste för mig i nuläget är att finalspelet innebär att vi får riktigt bra matcher inför seriespelet. Det finns väldigt viktiga saker i det, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Positiva kvitton fick laget även, framförallt från första halvlek, av mötet med de finska mästarna Akilles i förra veckan. Överlag känner nu tränarstaben att laget har tagit stora kliv framåt efter det att flera skadade spelare återvänt till spel igen.

– Det är stor skillnad nu jämfört med tre veckor tillbaka. Vi har varit fullt lag på träningarna och det har varit bra energi och delaktighet. Det börjar synas nu när vi drar igång våra övningar eller våra spel. Det är på en helt annan nivå än vad det var för några veckor sedan. Det har varit en stigande formkurva den senaste tiden och jag hoppas det fortsätter vara det nu när vi ska spela igen, säger "Gubben".

Ja, för god form lär sannerligen behövas i söndagens match. Även om UNIK inte har chansen till avancemang så brukar Uppsala-gänget ha en tendens att sätta käppar i hjulet för KB. Faktum är att förra säsongens hemmaseger i Bandyallsvenskan var KB:s första mot UNIK sedan annandagen 2015.

– Ja, det brukar vara ett lite lurigt motstånd. Man är alltid lite spänd på hur det ska se ut och det är ingen skillnad den här gången. Samtidigt är det ju precis som vanligt. Vi kan inte påverka dem så mycket, utan vi kan bara påverka vårt eget och egentligen är det inte konstigare än att vi håller oss till det, säger han.

Matchtruppen mot UNIK: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Olle Ekholm, Alexander Strand, Henrik Cervin, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Joel Rydergren, Ludwig Westerling, Gustav Mattsson, Eric Lisell, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Alex Höög, Linus Doktare.

Söndagens match har avslag 16.00 i Kronfågel Arena och du köper dina biljetter här eller på ICA Maxi Katrineholm >>

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direkt på bandyplay.se >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link