Hoppa till sidans innehåll

Milstolpe och Mattsson blev segerrecept mot UNIK

30 JAN 2022 17:28
Katrineholm Bandy är åter ett vinnande lag i Bandyallsvenskan. Detta efter en stark 6-3-viktoria borta mot UNIK Bandy under söndagen.
  • Skapad: 30 JAN 2022 17:28

Inför söndagens måstematch borta mot UNIK hade Katrineholm Bandy inte vunnit i Bandyallsvenskan sedan den 15 december. Sedan bortasegern mot Västanfors har bra insatser varvats med direkt dåliga, men gemensamt har varit att de inte givit två poäng - förrän idag.

Den första halvleken i Recoverhallen var till stora delar gästernas, med framförallt en hel drös hörnor. Utdelningen lös dock med sin frånvaro fram tills det att Linus Doktare knackade in 0-1 i den 22:a minuten. Ett mål som var hans 200:e i seriesammanhang för KB.

– Det är hedrande och kul att få ha gör det här för moderklubben, konstaterar “Limpo”.

Målet blev också den första halvlekens enda, men i den andra halvleken sprattlade hemmalaget till. Sex minuter in på akten kvitterade Oskar Rönnqvist på en hörna och åtta minuter senare gav Teo Eklund UNIK ledningen. Trots det så kände KB-spelarna sig aldrig riktigt oroliga.

– Nej, jag tycker generellt att det är vi som skapar mer under hela matchen. Vi har brutalt mycket mer lägen innan de väl gör 2-1. Det är lite tungt när de gör det, men vi är starka och krigar på, säger Doktare den äldre.

Och krigande gav äntligen resultat. Trots att Gustaf Doktare missade en straff i den 61:a minuten så kunde gästerna vända tillbaka matchen. Linus Doktare satte sitt andra mål i matchen på en läcker styrning i den 65:e minuten och sedan klev Gustav Mattsson in i handlingen.

21-åringen satte 2-3 i den 71:a minuten, 2-4 i den 84:e och 2-5 i den 86:e för sitt första hattrick i KB-tröjan.

– Det är kul att få göra mål och det känns som att det börjar släppa mer och mer. Jag får bra passningar också, så jag får tacka lagkamraterna, säger Mattsson, som nu har gjort 14 mål på 17 allsvenska matcher under säsongen och som inför matchen konstaterade “Fan, man känner sig som Johan Esplund idag” med hänvisning till dribbel-isen som var i jämförelse med lördagens snömatch i Ljusdal.

Niklas Eriksson fick avsluta gästernas målskytte och matchen slutade tillslut med en enormt viktig 6-3-seger. Två poäng som gör att KB nu har tre poäng ner till Falu BS under kvalstrecket.

– Det betyder jättemycket. Det är press som släpper från axlarna. Vi har haft en bra känsla i många matcher, men inte riktigt fått med oss poängen. Det får vi idag och jag tror att vi kommer köra på och ta fler poäng, säger Gustav Mattsson.

Matchfakta: UNIK - Katrineholm

Mål: 0-1 22’ Linus Doktare (Victor Nilsson), 1-1 51’ Oskar Rönnqvist (Jakob Edberg, hörna), 2-1 58’ Teo Eklund (Johannes Camilton), 2-2 65’ Linus Doktare (Eric Lisell), 2-3 71’ Gustav Mattsson (Alexander Strand), 2-4 84’ Gustav Mattsson (Jesper Ekström), 2-5 86’ Gustav Mattsson (Niklas Eriksson), 3-6 88’ Teo Eklund (Wiktor Edvinsson), 3-6 89’ Niklas Eriksson (Ludwig Westerling).
Hörnor: UNIK: 9 (1) KB: 12 (0)
Utvisningar: UNIK: 4x10 min KB: 1x10 min
Publik: 74st, Recoverhallen, Uppsala

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Linus Doktare och Gustav Mattsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link