Hoppa till sidans innehåll

Äntligen premiärdags - "Hoppas det kommer mycket folk"

05 NOV 2021 12:19
Nästan nio månader har gått sedan det senast spelades allsvensk bandy i Katrineholm, men under lördagen är det äntligen dags igen. Detta då Ljusdals BK kommer på besök.
  • Skapad: 05 NOV 2021 12:19

Den 27 februari i år avslutades den förra allsvenska säsongen då Katrineholm besegrade sedermera elitserieavancerade IFK Rättvik med 4-3 och sedan dess har väntan efter nya seriematcher varit stor. Under lördagen är det dock äntligen dags igen då KB tar emot Ljusdals BK i en glödhet hemmapremiär mellan två lag med toppambitioner. En premiär som hemmalaget till stora delar har fått ladda upp till genom att återhämta sig från de sjukdomsproblem som var orsaken till att förra helgens premiär borta mot Åby/Tjureda sköts upp.

– Det har varit en bra vecka och vi har fått tillbaka nästan alla gubbarna. Vi har en som har blivit sjuk nu i veckan, men alla de sju som var borta när vi skulle ha spelat mot Åby är tillbaka nu. Så det är positivt, säger huvudtränare Roger "Gubben" Carlsson, som själv också ser fram emot premiärfesten.

– Det är kul att det drar igång. Det är ju det här man har väntat på, att få spela seriematcher. Sedan är förväntningarna att vi nu gör en bättre match mot dem (Ljusdal reds. anm.) än vad vi gjorde när vi mötte den i match om tredjepris i Allsvenska Supercupen (förlust med 6-8). Defensivt var vi inte bra då, så jag förväntar mig att vi gör en bättre defensiv match.

Förra säsongen vann lagen respektive bortamöte i Bandyallsvenskan, men överlag har LBK inte varit någon favoritmotståndare för Katrineholms del under senare år. Det egna offensiva spelet lovar dock gott inför lördagens uppgift.

– Vi gjorde sex mål på dem sist och gör man sex mål ska man ha en bra chans att vinna en match, men att släppa in åtta är alldeles för mycket. Offensivt skapar vi våra lägen. Det finns saker att jobba på även där, men det vi behöver få till är ju vår defensiv. Det är uppenbart, säger "Gubben".

Förhoppningarna om välfyllda läktare och god stämning efter nästan 20 månader utan publik på en allsvensk hemmamatch är stora och "Gubben" tror att stödet från läktarna kan betyda mycket redan under lördagen.

– Framförallt så betyder det glädje, spelglädje, när det är lite inramning. Blir det mycket folk så tror jag det kan göra att det lyfter dig några procent till som spelare. Det tyckte i alla fall jag när jag spelade. Det var mycket roligare matcher när det var mycket folk på läktarna, så jag hoppas att det blir det. Då tror jag det bidrar till en ännu bättre inställning från spelarhåll, säger Carlsson.

Noterbart inför seriestarten är även att Katrineholm Bandy kommer att inviga den nya matchställen och därmed kommer publiken i Kronfågel Arena även att få bekanta sig med ett antal nya tröjnummer. Se alla spelares tröjnummer för säsongen i listan nedan:

1: Pontus Magnusson
2: Joakim Olofsson
3: Jimmy Jeschinsky
8: Sebastian Brandt
9: Emil Andersson
10: Lars Larsson
12: Joel Rydergren
13: Simon Westerdahl (MV)
14: Eric Lisell (K)
16: Alexander Strand
21: Jesper Ekström
25: Linus Doktare
40: Gustav Mattsson
45: Gustaf Doktare
55: Olle Ekholm
65: Henrik Cervin
69: Gustav Danielsson
73: Ludwig Westerling

Matchtruppen mot Ljusdal: Pontus Magnusson, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Joel Rydergren, Eric Lisell, Alexander Strand, Jesper Ekström, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustaf Doktare, Olle Ekholm, Henrik Cervin.

Köp dina premiärbiljetter eller ditt säsongskort HÄR, på ICA Maxi Katrineholm eller på föreningens kansli >>

Inte möjlighet att vara på plats? Ingen fara - se matchen direktsänt på bandyplay.se >>

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link